NYHETER:

Nokia-sjef Pekka Lundmark. (Foto: Nokia)-
NY LYD: Nokia har demonstrert den nye lyd-protokollen for 5G Advanced med en samtale mellom Nokia-sjef Pekka Lundmark og en representant for finsk UD. (Foto: Nokia)

Nokias nye teknologi kan revolusjonere mobilsamtaler

Ved hjelp av den nye IVAS-kodeken føles det som om alle parter er i samme rom.

Publisert Sist oppdatert

Mandag hadde Nokias konsernsjef Pekka Lundmark det som kalles en historisk telefonsamtale med Stefan Lindström, ambassadør for digitalisering og ny teknologi i det finske utenriksdepartementet.

Telefonsamtalen var den første som ble utført ved hjelp av Immersive Voice and Audio Services (IVAS), en ny kodek for romlig lyd som vil være en del av den kommende 5G Advanced-standarden.

Kort fortalt gjør den nye teknologien at det føles som om alle parter i tale- og videosamtaler er i samme rom, noe som beskrives som et stort skritt fremover.

– Vi har demonstrert fremtiden for taleanrop. Denne banebrytende lydteknologien bringer deg til innringerens miljø og skaper en romlig og kraftig forbedret lytteopplevelse for tale- og videosamtaler, noe som gir betydelige fordeler for bedrifter og industrielle applikasjoner, sier Pekka Lundmark i en uttalelse.

Det vil imidlertid ta noen år til før den nye teknologien rulles ut på bred front, melder nyhetsbyrået Reuters.

.