DIGITAL SYNSATTEST: Tidligere måtte synsattesten leveres på trafikkstasjonen. Nå kan alle landets optikere og øyeleger levere digitale synsattester fra pc eller smarttelefon til Statens vegvesen. (Illustrasjon: Bujar Llukaj/ Statens vegvesen)

Statens vegvesen lanserer digital synsattest

Gjør det litt lettere å ta lappen.

Publisert Sist oppdatert

Nå er det kanskje ikke synsattesten som er det vanskeligste og mest tidkrevende når man skal ta lappen. Likevel, når Statens vegvesen nå lanserer en digital synsattest, håper de at den nye løsningen vil gi en enklere hverdag for kunder, optikere, øyeleger, og for seg selv.

– Tidligere måtte synsattesten leveres på trafikkstasjonen. Nå kan alle landets optikere og øyeleger levere digitale synsattester fra pc eller smarttelefon til Statens vegvesen. Den nye løsningen vil gjøre det enklere for aller parter - optikere, øyeleger, kunder og Statens vegvesen, sier divisjonsdirektør Bodil Rønning Dreyer, i en melding fra den statlige aktøren.

Vellykket pilotprosjekt

Årlig mottar Statens vegvesen 25.000- 30.000 synsattester på papir knyttet til førerprøver/førerkort.

Den nye tjenesten som skal brukes av optikere og øyeleger er tilgjengelig fra 18.januar. Løsningen krever sikker pålogging og er lagt ut på vegvesenets hjemmesider. For pålogging benyttes bankID som igjen sjekkes mot HPR-registeret i forhold til autorisasjon til å kunne benytte denne tjenesten.

– Vi har hatt et vellykket pilotprosjekt de to første ukene i januar og har fått positive tilbakemeldinger fra syv fornøyde optikere, kan Dreyer fortelle.