KJØPER: Administrerende direktør i Opuscapita, Patrik Sellner, sier oppkjøpet er et viktig skritt mot store ambiasjoner. (Foto: Sami Mannerheimo)

Opuscapita utvider med oppkjøp av Jcatalog

Det finske selskapet kjøper det tyske programvareselskapet for å vokse i verden.

Finske Opuscapita leverer e-faktura og tjenester for finansielle prosesser. Nå kjøper selskapet tyske Jcatalog Software som utvikler tjenester for innkjøpere og leverandører. 

Prisen er ikke oppgitt, og Opuscapita mener oppkjøpet vil utvide tjenesteporteføljen og samtidig geografisk rekkevidde. Jcatalog leverer løsninger for e-handel, kataloger, innkjøpsprosess og leverandørstyring.

- Å legge sammen Jcatalogs løsninger og kompetanse med Opuscapitas tjenester er et viktig skritt mot å oppfylle selskapets ambisjoner om å bli en leder i det globale økosystemet for innkjøpere og leverandører, sier administrerende direktør Patrik Sallner i Opuscapita i en melding.

Jcatalog har over 250 kunder, inkludert IBM og Liebherr, og 130 medarbeidere ved hovedkvarteret i Dortmund og kontor i Europa forøvrig samt USA. Selskapets medarbeidere går sammen med Opuscapitas 2.000.

Administrerende direktør Stephan Albers i Jcatalog blir ny leder i Opuscapitas avdeling for innkjøp og leverandør, og går inn i konsernledelsen.