INNAFOR: For å få pakkene levert helt innafor må du ha en smarttelefon og en digital dørlås. (Foto: Petter Sørnæs / Posten)

Nå kan Posten levere pakkene dine helt innenfor døra

Så sant du har en digital dørlås.

Publisert Sist oppdatert

Netthandelen øker stadig, og flere av oss ønsker hjemlevering. Likevel er vi ikke interesserte i å sitte hjemme og vente på pakken. Dette skal Posten ha funnet en løsning på.

Posten lanserer tjenesten Innafor, som gjør det mulig å få pakkene levert innenfor døren.

Hvis man tør

I forberedelsene har Posten gjennomført en representativ undersøkelse som viser at befolkningen har høy tillit til Posten som leverandør av tjenester til hjemmet. Én av tre er positive til å slippe postbudet innenfor døren når de ikke er hjemme.

− Tilliten til Posten blir et viktig konkurransefortrinn når vi med Innafor kan ta varene over dørstokken slik at mottaker får den levert selv om de ikke er hjemme. Det gir rask og sikker levering, samtidig som mottakerne ikke behøver å binde opp tid med å vente, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge, i en pressemelding fra selskapet.

Sånn funker det

Om du velger å få pakkene dine levert innafor, lønner det seg ikke å være treg med å åpne døra når noen ringer på. For kanskje er det postbudet.

Budet skal sjekke om det er noen hjemme, før døren åpnes med en egen midlertidig kode. Denne koden skal bestilleren selv ha delt i appen «Posten Innafor». Dermed settes pakken så innenfor døren.

Opplysningene som gis til Posten blir slettet når leveringen er utført og døren er låst igjen, heter det i meldingen.

Digital lås

For leveranser over dørterskelen forutsettes det i utgangspunktet at inngangsdøren er utstyrt med digital lås. Alternativt kan kundene gi beskjed om hvor pakken kan plasseres, for eksempel i en putekasse eller bod.

Rundt 18 prosent av den norske befolkningen har allerede installert en digital kodelås på inngangsdøren hjemme. Videre viser Postens undersøkelse at ytterligere 38 prosent planlegger å få det installert.

− Fra testperioden ser vi også at tilbudet er spesielt populært hos barnefamilier, som ofte har en travel hverdag. Da er det greit å slippe å tenke på at en også skal rekke å hente en pakke på butikken, sier Tone Wille.