Marius Hallbing, DNB
(Foto: DNB/Stig B. Fiksdal)
PERSONVERN:

Marius E. Hallbing tilbake til DNB

Hallbing returnerer til DNB etter en periode med digitalt forsvar hos Orange Cyberdefense.

I DNB skal Hallbing arbeide med å sikre at DNBs personmarked etterlever sunn bruk av personopplysninger i prosesser og systemer, samt å sikre god «privacy by design» i prosessene og systemene hvor data behandles. Han vil jobbe for å forenkle kompleksiteten av hva som er riktig bruk av data, og bidra til raskere, bedre og mer effektive beslutninger.

– Hallbing har tidligere vurdert reglene og betingelsene for bruk av personopplysninger, men nå får han muligheten til å være med på å bygge opp strukturer for hvordan dataene skal brukes, og hvordan reglene kan etterleves i hverdagen, sier Øystein Indrevær, leder for PM Data i DNB.

Marius E. Hallbing har en mastergrad i Forvaltningsinformatikk fra UiO og har jobbet ved Datatilsynet mens han studerte. Han har alltid arbeidet med personvern, data og etterlevelse. 

Tidligere har han hatt rollen som Privacy Steward i DNB, hvor han var ansvarlig for å gjøre juridiske og praktiske vurderinger av bruk av personopplysninger og dokumentere dette. Deretter jobbet han som sikkerhetskonsulent i Orange Cyberdefense, hvor han fortsatte å fokusere på personvern og etterlevelse.