NY LEDER: DNV Imatis har ansatt Johan Folkunger som administrerende direktør. Hans oppgave blir å lede selskapets internasjonale ekspansjons- og innovasjonsstrategi.
NY LEDER: DNV Imatis har ansatt Johan Folkunger som administrerende direktør. Hans oppgave blir å lede selskapets internasjonale ekspansjons- og innovasjonsstrategi.

Johan Folkunger er ny direktør i DNV Imatis

Skal lede det digitale helsetjenesteselskapet mot internasjonal ekspansjon.

Publisert Sist oppdatert

DNV Imatis er en del av Den Norske Veritas (DNV) og leverer digitale helsetjenester. Selskapet har ansatt Johan Folkunger som ny administrerende direktør. Hans oppgave blir å lede selskapets internasjonale ekspansjons- og innovasjonsstrategi. Folkunger tar med seg over 20 års erfaring fra virksomheter innen global helse og medisinsk teknologi inn i det digitale helsetjenesteselskapet.

– Johan er den rette personen til å lede DNV Imatis gjennom neste vekstfase, sier Liv Hovem, styreleder for DNV Imatis og leder for forretningsområdet Accelerator i DNV, i en melding fra selskapet. Hun fortsetter:

– Hans imponerende meritter innen skalering av teknologiselskaper i svært konkurransepregede offentlige og private helsesystemer internasjonalt, vil spille en avgjørende rolle i DNV Imatis’ ambisjon om å bli en betydelig aktør på det globale helsemarkedet.

DNV Imatis har løsninger som samler og integrerer informasjon fra alle avdelingene i en helseinstitusjon, og synliggjør den på oversiktlig måte. Løsningene blir tatt i bruk i flere land, balnt annet i Australia, Canada og Sveits. Selskapet ble kjøpt av DNV i 2021 som et ledd i den globale kvalitetssikrings- og risikohåndteringsleverandørens inntreden på det digitale helsemarkedet.

– Jeg ser frem til å bli en del av DNV Imatis, et selskap jeg lenge har beundret for engasjementet innen kundeorientert innovasjon, sier Johan Folkunger i meldingen, og fortsetter:

– DNV Imatis-teamet har virkelig forbedret pasient- og personellopplevelsen for tusenvis av mennesker. Fremgangen er basert på de ansattes iherdige innsats for å forstå hva helsetjenesten trenger for å gjøre den beste jobben for pasientene sine. DNV Imatis’ fleksible teknologi muliggjør respons og omstilling som virkelig gjør en forskjell. Denne arven og kulturen danner grunnlaget for selskapets suksess.

Folkunger kommer til DNV Imatis fra stillingen som administrerende direktør i SpectraCure AB. I løpet av de siste tyve årene har han hatt flere stillinger innen medisinske teknologivirksomheter, blant annet i Phillips Healthcare, MedCap AB og Ortivus Group.

– Jeg er glad for å kunne ønske Johan velkommen til DNV Imatis. Hans erfaring med å få det beste ut av kommersielle, tekniske og operasjonelle team, kombinert med evnen til å løse konkrete kundeutfordringer, vil gjøre ham til en god leder for selskapet. Jeg ser frem til å samarbeide med ham om å fremskynde den digitale omstillingen i helsevesenet, sier Morten Andresen, grunnlegger av DNV Imatis.