CONTAINERNYTT: DockerCon i Barcelona bringer mange nyheter innen container-teknologi. Vi snakker programvare, ikke godstrafikk.

Mange tillegg til Docker

I disse dager går DockerCon i Europa av stabelen i Barcelona. Flere tredjeparts utviklere stiller med egne tillegg til containersystemet.

Publisert Sist oppdatert

Docker 1.9 er ute, og med det følger ikke bare støtte fra tredjepart, men også egne tillegg fra Google, CoreOS, Rancher Labs og flere. De siste endringene i Docker håndterer flere problemer som har eksistert en stund, som innen nettverk og lagring. Men det er også mange nyheter i seg selv.

Rancher Labs, som har laget sitt eget operativsystem, Rancher OS – et minimalt system drevet av Docker. De lanserer nå Docker Persistent Storage Services (PSS), som skal gi mulighet til å rulle ut lagringsvolumer sammen med applikasjoner. Dette skal gi Docker-baserte applikasjoner mulighet til å ha faste data (stateful data) knyttet til seg.

Mens du kan håndtere datavolumer i Docker manuelt med systemets egne verktøy, strømlinjeformer PSS prosessen på en måte som ikke var mulig før endringene for lagring som kom med Docker 1.9.

ClusterHQ utvider på Flocker, som opprinnelig håndterte volumer for Docker-baserte applikasjoner. Volume Hub er en katalog for alle datavolumer i en Flocker-klynge, og dvol stiller med et Git-lignende kommandolinjebasert grensesnitt for versjonskontroll av data.

Ideen bak er å fange inn data i en bestemt tilstand, fryse dem og så gjenskape dem på forespørsel under testing eller utrulling av en applikasjon. Siden det kan være feil som er vriene å finne fordi de forekommer i gitte tilstander i en applikasjon, skal dette forenkle debugging av hele klasser med applikasjoner.

CoreOS, som i utgangspunktet tilbyr en minimal Docker-basert Linux, håndterer et annet problem: Hva skjer når programvaren inne i containerne dine har sårbarheter? Det nye prosjektet i åpen kildekode fra CoreOS, Clair, benytter CVE-databasen (Common Vulnerabilities and Exposures) til å skanne innholdet i containere for å finne programvare med kjente feil.

Google har flere tilbud i container-verdenen, som i tillegg til sin Container Engine-tjeneste, består blant annet av støtte for versjon to av Docker Registry API-er. I tillegg stiller de med avanserte funksjoner for autentisering, skalering og lastbalansering.