Opera 11 lansert

Den norske nettleseren Opera versjon 11 slippes i dag i fullverdig versjon, med flere nye og snedige funksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Release Candidate 1 ble sluppet for bare to dager siden, men likevel er norske Opera Software allerede i dag klar med den fulle og hele versjon 11, som byr på en skikkelig oppdatering både når det gjelder funksjoner og design.

LES OGSÅ:

Google Chrome 8 lansert

Blant nyhetene finner vi:

  • Tab Stacking, som er en ny og bedre måte å håndtere faner på, ved at de kan stables og sorteres i grupper.
  • Extensions, støtte for tredjeparts innstikksmoduler som gir Opera ny funksjoner og mulighet for personlig tilpasning. Mange gode og populære utvidelser er tilgjengelig. Du kan også kontrollere håndteringen av innstikksprogrammer, slik at du selv kan velge om for eksempel Flash skal lastes i en nettside.
  • Visual Mouse Gestures, mus-bevegelsene du bruker for å navigere i og styre Opera er nå lettere å bli kjent med via en hendig visuell guide. Har du først begynt å bruke Mouse Gestures, kommer du til å lure på hvordan i all verden du har greid deg uten disse praktiske og raske funksjonene. Anbefales! Hold høyre museknapp nede for å få fram den visuelle guiden i Opera 11.
  • Tryggere adressefelt, slik at du enkelt kan bedømme sikkerhetsnivået på nettsider du besøker. Opera 11 viser nå et tydelig merke som indikerer sikkerhetsnivå og lar deg med et enkelt klikk få se sikkerhetsinformasjon om nettsiden du besøker.

LES OGSÅ:

Bedre nettleser til Android

Opera 11 er 30 prosent mindre enn Opera 10.60. Du kan lese mer om nyhetene og laste ned den nye versjonen av nettleseren her.

Se presentasjonsvideoen av Opera 11: