Evry saksøker Entra

Entra Eiendom droppet planer om superdatasenteret Greenfield. Det falt ikke i god jord hos Evry.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge nettstedet Digi.no, som igjen siterer Nett.no, må Entra Eiendom ruste opp sine advokater etter flere it-selskaper har saksøkt det statlige eiendomseelskapet etter planene om datasenteret Greenfield ble skrinlagt.

Først ute med søksmål er it-selskapet Evry, men også Norwegian Datacenter Group (Lefdal Mine) har varslet om innkommende søksmål.

Eiendrømmen som brast

I 2011 skapte Entra overskrifter etter selskapet bestemte seg for å gå inn i markedet for datasenter. Planen var at Entra skulle nyte godt av den økende etterspørselen etter skytjenester og datasentre, med særlig sikte på kunder i offentlig sektor.

For å gjennomføre planene var selskapet avhengig av samarbeidspartnere i bransjen. Evry var en god mulighet ettersom selskapet samtidig ønsket å samlokalisere og sentralisere sine egne datasentre. It-selskapet har dessuten en rekke større kunder, både i offentlig sektor og bank og finans.

Etter et par runder på møterommet ble også Norwegian Datacenter Group invitert til å få en del av kaka, og de tre partnerne gikk sammen ut på markedet for å skaffe den nødvendige kapitalen.

Entra trekker seg

Datasenterdrømmen begynte å slå sprekker allerede i 2012, og i januar i fjor var det over. Entra ønsket å trekke seg, og endringer i ledelsen i selskapet førte til at Greenfield raskt råtnet på rot. Evry trakk seg også ut, og Norwegian Datacenter group ble sittende igjen alene.

Norwegian Datacenter Group kjøpte nå 67 prosent av aksjene i Entra Greenfield Datacenter for å videreutvikle, med mål om å tiltrekke seg internasjonale kunder til Norge.

Evry fant på sin side

en ny partner i den datasenterselskapet Digiplex
. Likevel mener Evry dette har vært et betydelig tap for selskapet.

Nå er erstatningskravet et faktum, og begge Entras tidligere partnere Evry og Norwegian Datacenter Group har nå gått til sak og søker erstatning. Norwegian Datacenter group på sin side mener de kan ha tapt minst 200 millioner kroner og innntil 400 millioner kroner på Greenfield-eventyret, ifølge NRK.

Rettssaken mellom Entra og Norwegian Datacenter Group er berammet til januar 2015, og skal være møtt med motsøksmål fra Entra.