NETS: Økt konkurranse gjør at konsernet som leverer betalings-, kort- og informasjonsløsninger i Norden planlegger å kvitte seg med 220 ansatte.

Nets vil kutte 220 stillinger

Hard konkurranse skal være et sentralt motiv når Nets nå planlegger å redusere nærmere 10 prosent av de ansatte. 

Publisert Sist oppdatert

De neste par månedene planlegger konsernet som leverer betalings-, kort- og informasjonsløsninger i Norden å kvitte seg med nærmere 10 prosent ansatte.

– Antallet er ikke endelig besluttet men rammen i forhold til en eventuell reduksjon i antall ansatte er 220, forklarer Stein Arne Tjore, som er kommunikasjonssjef i Nets Norway.

Nets, som har 2500 medarbeidere Norge, Sverige, Finland og Danmark, ønsker å sikre at selskapet møter de kommende endringene som er, slik at de er rustet for den stadig økende konkurransen.

– Vi opplever en økt konkurranse på det nordiske markedet fra internasjonale konkurrenter. Både fra aktører som er etablert innenfor betalingsområdet, men også fra internasjonale teknologileverandører som Google og Apple som beveger seg inn i betalingsområdet. Så vi forbereder oss og vår organisasjon til å møte den konkurransesituasjonen, som vi forventer vil oppstå i løpet av de nærmeste årene, forklarer  Tjore. 

Kommunikasjonssjefen melder til Computerworld at  de ikke har sett på hvilke stillinger det vil gå ut over. De vil se på totaliteten, og kuttene vil ramme i de fire nordiske landene. 

– Vi vil nå gjennomføre en grundig prosess i alle land, hvor vi først skal avdekke innenfor hvilke områder vi vil tilby frivillige sluttpakker. Vi håper vi kan gjennomføre denne nedbemanningen gjennom frivillig fratredelse.