Tre av fire negative til videokonferanse

Nordmenn er flinke, mener Tandberg, men fortsatt skeptiske.

Publisert Sist oppdatert

Ipsos Mori har på oppdrag fra Tandberg sjekket bruken av moderne kommunikasjonsmidler i bedriftsmarkedet.

Konklusjonen er blant annet at nordmenn slår sine svenske og danske naboer ned i støvlene.

Færre møter

Vi bruker mest epost, chat, sms, sosiale medier, ip-telefoni, videokonferanse og web-konferanse i Skandinavia.

Dermed scorer vi også lavest på bruken av fysiske møter.

Men samtidig som bedriftene er flinkere enn sine naboer, er de langt fra så flinke som privatpersoner.

Epost og sms

- Nordmenn er verdensledende i bruk av sosiale medier, direktemeldinger og sms i privat sammenheng, men det er en betydelig lavere andel som benytter disse verktøyene profesjonelt, sier direktør Odd Johnny Winge i TelePresence Technoloy Group i Cisco, som Tandberg nå er en del av, i en pressemelding.

- I dag er det epost og sms som er de mest utbredte digitale kommunikasjonsverktøyene i norsk arbeidsliv. Men det er gledelig å se at stadig flere også tar i bruk alt fra de enkleste versjonene til mer avanserte løsninger for videokonferanse. Vi forventer at denne trenden forsterker seg i årene som kommer.

Få vil bruke

Ifølge undersøkelsen sparer tre av ti videkonferanse-brukere et dagsverk hver uke på bruken. Og mange liker miljøaspektet.

Blant ikke-brukerne ser tre av ti intet potensial for å spare tid. Og bare én av fire kunne tenke seg å ta i bruk videokonferanse om det hadde vært tilgjengelig på arbeidsplassen. Tre av fire ville med andre ord takket nei. Tandberg ser på dette som gode tall.

- Det er gledelig å se at mange som ikke bruker videokonferanse i dag har en positiv holdning og ser mulighetene for å spare tid og penger, er Winges kommenterer til funnet.