- Politiets nye nettside en suksess

Med 1100 anmeldelser sier de seg godt fornøyd med nye politi.no.

Publisert Sist oppdatert

Politi.no blir slaktet av store deler av it-Norge. Men publikum ser ut til å være fornøyd med de nye tjenestene.

De blir i alle fall brukt flittig.

LES OGSÅ: Politi.no sin utvikling fra år 2000 i bilder

Ifølge NRK har 1100 anmeldelser blitt sendt inn til politiet Norge rundt, to uker etter at nye politi.no ble lansert.

"Trygt, sikkert, godt"

- Og det har kommet inn 70 tips. Det er vi godt fornøyd med, sier kommunikasjonsdirektør Svein Holtan i Politidirektoratet til statskanalen.

Anmeldelsene som kommer fra nettsiden blir skrevet inn i skjemaer, og informasjonen sendes dermed med epost til de riktige instanser. Holtan lover at de blir tatt like seriøst som de som kommer på gammeldags vis.

LES OGSÅ:

Conficker forsinket nye politi.no

- Dette er en trygg, sikker og god løsning. Politiet håndterer nettanmeldelser på akkurat samme måte som vi har gjort med alle andre anmeldelser tidligere.

Kritikken har haglet

Politi.no fikk i dagene etter lansering så mye trafikk at siden knelte. Men da kunne trafikken i stor grad krediteres til kritiske borgere som ville sjekke ut hva alle mediene skrev om, og hva alle kritikerne kalte en fadese.

- Mye av kritikken er bare tulleball, har prosjektleder Tore Engen i Politiets data- og materielltjeneste sagt til Computerworld.

LES OGSÅ:

Politiet kaller kritikk for tullball

- Men noe tar vi faktisk med oss. Vi har egne folk som plukker ut det som er konstruktive ting, og dette vil bli gjennomgått. Men påstander om det er "dritt" er vanskelig å forholde seg til.