FØRST UTE: Foreløpig tas den nye løsningen i bruk kun på Kalnes, fordi den krever et tilpasset trådløst nettverk. (Arkivfoto)
FØRST UTE: Foreløpig tas den nye løsningen i bruk kun på Kalnes, fordi den krever et tilpasset trådløst nettverk. (Arkivfoto)

Sykehuset Kalnes i Østfold er først ut med å prøve ny kameraløsning

Med den nye kameraløsningen skal det bli enklere for behandlere å ta kliniske bilder og lagre dem i pasientens journal i sykehusets digitale mediearkiv.

Publisert Sist oppdatert

- Vi er det første sykehuset i Norge som tar denne løsningen i bruk, noe som har vært etterlengtet. Den nye løsningen har alt, sier ikt-konsulent Jan Robert Williamsen ved Sykehuset Kalnes, i en nyhetsmelding på Helse Sør-Østs hjemmesider.

Når behandler starter kameraet med den nye løsningen, lastes dagens pasienter fra DIPS inn i kamera slik at bilder kan lagres trådløst rett på pasienten. Det er en såkalt lukket sløyfe som er sikker, rask og bidrar til at behandler sparer tid.

Bildene som blir tatt kan være av sår, utslett, skader, før og etter operasjoner, føflekker med mer. 

Foreløpig tas den nye løsningen i bruk kun på Kalnes, fordi den krever et tilpasset trådløst nettverk. Dette arbeidet er ikke ferdigstilt i Moss, men prosjektet skal forhandle om levering av flere kameraer, og utarbeider plan for videre bredding til flere avdelinger i regionen.