PRISVINNERE: Making View fra Hamar har siden 2005 jobbet med visuell spydspissteknologi. Under Nordic VR-forum i år vant de VRINN-Awards for beste helsesimulering, etter å ha blitt stemt frem av en internasjonal jury. (Foto: Making View)

Internasjonal prestisjepris til norsk VR-teknologi

Det norske programvareselskapet Making View vant onsdag kveld VRINN-Awards for beste helsesimulering med sitt kurs i førstehjelp. Simuleringen VR Aid vant i konkurranse med bidrag fra de andre nordiske landene.

Publisert Sist oppdatert

Stemningen sto i taket da Making Views produktsjef og sykepleier Hanne Skarstein, sammen med deler av utviklerteamet, tok imot VRINN Awards-prisen for førstehjelpssimuleringen de har utviklet i samarbeid med Røde Kors. Det skriver Making View i en pressemelding.

- Vi er veldig glade for den anerkjennelsen prisen gir oss både teknologisk og helsefaglig, og for at arbeidet som er lagt ned i dette viktige kurset blir sett og lagt merke til. Røde Kors sier at det viktigste i en førstehjelpssituasjon er å gjøre noe. Vi er sikre på at vår VR-simulering bidrar til at våre kunder får en større trygghet til å handle når det virkelig gjelder, sier Skarstein i meldingen. 

Realistisk trening

VR-kurset gir simuleringstrening i ulike, virkelighetsnære førstehjelpssituasjoner, med praktisk trening på virtuelle pasienter i blant annet livsviktig hjerte- og lungeredning med og uten hjertestarter.

- Å være trygg på disse prosedyrene kan bety forskjellen på liv og død når situasjonen oppstår i virkeligheten, sier Skarstein.

- Denne prisen er en stor anerkjennelse av den enorme innsatsen ansatte i Making View har gjort gjennom mange år, sier daglig leder i Making View, Lars Gunnar Pedersen. Han fortsetter:

- Det er meningsrikt å skape et kurs med realistisk trening på livsviktig førstehjelp. Denne prisen er også en heder til Røde Kors sitt viktig arbeid, sier Pedersen.