IN A GALAXY FAR, FAR AWAY...: Camilla Lugnet er direktør ved Grimeton der Easypark-appenes kildekoder ble transformert til kringkastingsvennlige datasignaler.

Parkeringsapp ønsker romvesen velkommen

Nå kan du laste ned parkeringsappen til det norske selskapet ute i verdensrommet. Hvis du skulle trenge det. 

Teknologiselskapet Easypark Group ønsker romvesener og deres fartøy velkommen til jorden. Nå gjør de - som først i verden - parkeringsappene sine tilgjengelig for nedlastning i verdensrommet.

– Som teknologiselskap jobber vi konstant med å bruke teknologi for å skape bedre mobilitet og gjøre byer mer levende. Frem til nå har fokuset vært i byene, men når mulighetsrommet dukket opp, var det gøy å tenke både innovativt og intergalaktisk, sier Stian Holst, norgessjef i Easypark i en pressemelding.

Det er i forbindelse med World Space Week at Easypark Group slipper nyheten om at kildekodene til Easypark-, Ringgo- og Parkmobile-appene har startet på sine intergalaktiske reiser. 

Appene forflytter seg med en hastighet på 300 000 kilometer i sekundet, og markerer at EasyPark Group i over to tiår har jobbet med å utvikle tradisjonelle parkeringssystemer til moderne og praktiske løsninger.

 Artig grep

PARKERT: Stian Holst, norgessjef i Easypark, sørger for at intergalaktisk liv har et sted å parkere, skulle de befinne seg på planeten Tellus.

Tilgjengeliggjøringen for utenomjordisk liv skjer i samarbeid med Radiostasjonen Grimeton i Sverige, som er en langbølgesender for telegrafi og radiokommunikasjon, og på Unescos verdensarvliste. Rent teknisk er appenes kildekoder transformert til kringkastingsvennlige datasignaler.

Nyheten slippes i kjølvannet av en NASA-rapport fra september, der den amerikanske romorganisasjonen kunngjorde sine funn fra et UFO-studie. Ifølge NASA er dette observasjoner i himmelen som ikke kan identifiseres som fly eller kjente naturfenomener.

– Vi synes dette er et artig grep, som understreker og feirer at vi er innovativt teknologiselskap som har holdt på i over 20 år. Hvis det allerede har vært UFO’er på besøk, er det jo dumt hvis de ikke har tittet innom og sagt hei. Kanskje de mangler et sted å parkere, avslutter Holst.