TEST: Eaton 3S Mini UPS

LITEN MEN GENIAL: Eaton 3S bør være på ønske-listen til de fleste. (Foto: Eaton)
LITEN MEN GENIAL: Eaton 3S bør være på ønske-listen til de fleste. (Foto: Eaton)

Knøtte-UPS til modemet

Den minste UPS-en vi har testet, og kanskje den enkleste i bruk.

Publisert

En UPS (Uninterruptable power supply) er alltid smart å ha, og det er vanskelig å se for deg bedre caser enn å holde nettet oppe om strømmen skulle gå. Nå kan du selvsagt velge å koble hva som helt annet på denne, men tanken er vel at vi har nok batteridrevnde enheter som kunne nytt godt av nett om strømmen skulle bli borte.

Eaton 3S er en UPS i lomme-format, som er lett å gjemme bort og plassere omtrent hvor det skulle være. Oppsettet er relativt enkelt, men det kan være greit å kaste et ekstra blikk på det du ønsker å drive for å sjekke at ladeporten passer. Det er det god sjanse for at den gjør med tanke på det utvalget utskiftbare adaptere Eaton har inkludert i esken.

Når du kobler til et produkt søker UPS-en etter korrekt spenning og viser med enkle led-lys hvor mye som trekkes. Om strømmen går brukes disse LED-lysene til å måle gjenværende batteritid. I våre tester koblet vi pc og skjerm til en større UPS og lot 3S sitte bak routeren, og når vi deretter tok strømmen fungerte både nett og pc uten problemer. Vi mistet ikke koblingen i en pågående Teams-samtale vi hadde, og merket i det hele tatt lite av strømbruddet.

Prisen på litt over 600 kroner, størrelse og den enkle installasjonen gjør dette til et nesten selvsagt kjøp. Vi holdt liv i routeren vår i rundt 40 minutter, men Eaton lover opp til fem timer på kameraer, og to timer på en vanlig wifi-extender. Det eneste aberet vi kan komme på er at den bruker en C13-type strømkabel, som blir enorm i forhold til den nette størrelsen på UPS-en.