SAMARBEID: Ingunn Moser, administrerende direktør ved Diakonhjemmet og daglig leder i Norway Health Tech, Lena Nymo Hell, ser frem til et godt samarbeid. (Foto: Norway Health Tech/Marius Hauge)

Norway Health Tech inngår samarbeid med Diakonhjemmet

Diakonhjemmet og Norway Health Tech vil utvikle fremtidens helse- og omsorgstjenester.

Publisert Sist oppdatert

Diakonhjemmet ble grunnlagt tilbake i 1890, og har i dag en omfattende virksomhet med blant annet sykehus, omsorgsboliger, sykehjem, hjemmetjenester, apotek, barnehager og VID vitenskapelige høgskole. Nå ønsker stiftelsen en sterkere satsing på innovasjon, kommer det frem i en pressemelding, og har derfor inngått et samarbeid med Norway Health Tech.

– Med dette ønsker vi å sikre innføring av løsninger på områder som gir muligheter for nye og bedre tjenester til våre studenter, pasienter og pårørende, sier Ingunn Moser, administrerende direktør og forstander i Stiftelsen Diakonhjemmet. 

– Samarbeid som dette er vinn-vinn for alle, og resulterer i løsninger som faktisk svarer på behovet, sier daglig leder i Norway Health Tech, Lena Nymo Helli, i pressemeldingen. 

Hun oppmuntrer samtidig både politisk og byråkratisk helseledelse til å se hvilke verdier dette skaper for samfunnet.

Miniformat

Ambisjonen for Diakonhjemmet er å akselerere og øke innovasjonstakten i lag med helsenæringen, som sitter med én av nøklene til å skape et mer bærekraftig helsevesen:

 – I praksis er Diakonhjemmet med alle sine virksomhetsområder et helse-Norge i miniformat. Vi ønsker å være et laboratorium der morgendagens helseløsninger testes ut, sier Runar Nygaard, som er sjef for utvikling, innovasjon og bærekraft i Stiftelsen Diakonhjemmet.