EINK: Dobbelt så mye skjerm - dobbelt så bra? (Foto: Popslate)

Ekstraskjerm for Iphone

Hvorfor la baksiden på telefonen gå til spille når du kan bruke flaten til en eInk-skjerm?

Publisert Sist oppdatert

Klart din iPhone er fin både foran og bak, med Apple-logo og det hele - men kunne baksiden blitt brukt til noe nyttig?

I 2012 ble Indiegogo-prosjektet PopSlate lansert, med blandet suksess. Konseptet var et Iphone-deksel med en ekstra skjerm på baksiden, basert på såkalt eInk-teknologi som kun bruker energi på å skifte visning.

Resultatet var en litt klumpete løsning som riktignok fungerte, men dog med kun et fåtall apps.

Versjon to

I 2016 forsøker man seg på neste generasjon av samme idé, men med vesentlige forbedringer. Versjon 2 av Popslate-dekslet er betydelig slankere, og tilfører nå kun 4 mm ekstra tykkelse.

Nå kan dekslet også lades med samme ledning som Iphone, i motsetning til forrige modell.

Popslate 2 inneholder et ekstra batteri som forlenger Iphone-opplevelsen med opptil ni timer ekstra taletid.

Popslate 2 er tiltenkt iPhone 6, 6+, 6s og 6s+. eInk-skjermen er enten 4,3-tommer eller 4,7-tommer, sistnevnte for pluss-modellen.

Baksiden har fremdeles en eInk gråtone-skjerm, nå med høyere oppløsning (200 dpi). Skjermen er uknuselig. Teknologien er ypperlig til bruk med ebøker (dessverre ikke Kindle), men kan også brukes til værmelding, boardingkort, twitter, Google-kalender, New York Times og andre samarbeidende apper.

Sort/hvit

Popslate 2 kommer i to farger - sort og hvit. I tillegg finnes det en “leppe” rundt dekslet som forenkler gripemulighet, i halvgjennonsiktig røykfarge eller helt transparent. 

Prosjektet er allerede overfinansiert, så alt ligger til rette for at produktet kommer til marked. Bestiller man nå, får man dekslet til 100 dollar, frakt til Norge inkludert. Forsendelse er estimert til juli i år. 

Sjekk ut en promo-video nederst. Via Indiegogo