NYVALGT LEDER: Geir Ove Kulseth. (Foto: Haakon Eltvik)
NYVALGT LEDER: Geir Ove Kulseth. (Foto: Haakon Eltvik)

Geir Ove Kulseth ny forbundsleder for El og it Forbundet

Etter en debatt på nesten tre timer, med over 80 innlegg og en opptelling av 272 stemmer ble resultatet klart; Geir Ove Kulseth er ny forbundsleder.

Under årets landsmøte i El og it Forbundet ble forbundsleder Jan Olav Andersen og nestleder Vidar Hennum takket av. Nå går leder-klubben over til trønderen Geir Ove Kulseth, som siden 2017 har vært forbundssekretær i forbundet.

– Tusen takk for tilliten og støtten, jeg kan ikke si noe annet enn at jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene som leder, sa Kulseth fornøyd. Det skriver fagforeningen i en pressemelding.

Kulseth startet som lærling i 1999, men noen år etter fikk han sitt første verv i ungdomsutvalget. Det var første skritt i en vei som skulle lede han til tillitsverv i klubb, distrikt, fagforening og organisasjonssekretær i Elektroarbeidernes Fagforening Trøndelag.

Nå skal han lede LOs sjette største forbund, og blir med det også den nest yngste lederen blant LO sine 25 forbund.

– Vi går inn i en ny tid, og allerede søndag morgen skal det nye forbundsstyret starte arbeidet. Framover skal jeg også snakke med hvert distrikt og organisasjonsledd. For vi skal bringe organisasjonen sammen, og hjelpe hverandre til å nå våre mål, fortalte han salen.

Med seg på laget har han Morten Bildøy som nestleder, mens Bjørn Fornes, Monica Derbakk og Odd-Helge Reppe fortsetter som henholdsvis forhandlingsleder, utviklingsleder og hovedkasserer.