Xiaomi Redmi Note 13 Pro. (Foto: Xiaomi).
SENSORTEKNOLOGI: Xiaomi Redmin Note 13 og 13 Pro er utstyrt med norskutivklet sensorteknologi. (Foto: Xiaomi).

Norske Elliptic Labs lanserer sin teknologi på Xiaomi-enheter

Verdens tredje største smarttelefonprodusent satser på norskutviklede AI-baserte virtuelle smarte sensorer.

Elliptic Labs kunngjør AI virtuell smart sensorplattform på Xiaomis Redmi Note 13 og Note 13 Pro-smarttelefoner.

Elliptic Labs er et globalt AI-programvareplattformselskap og verdensledende innen AI Virtual Smart Sensors som for tiden er distribuert i over 500 millioner enheter.

Nå leverer de sin AI Virtual Proximity Sensor Inner Beauty med Xiaomis nyeste smarttelefoner, Redmi Note 13 og Note 13 Pro. Disse smarttelefonene er rettet mot det kinesiske markedet.

– Elliptic Labs og Xiaomi har hatt en vellykket historie sammen, og dette forholdet fortsetter med den bestselgende Redmi Notes-serien, sier Laila Danielsen, administrerende direktør i Elliptic Labs.

– Å tilby programvarebaserte innovasjoner til de største smarttelefonprodusentene i verden viser Elliptic Labs teknologiske lederskap innen AI, ultralyd og sensorfusjon. Vår fortsatte suksess i smarttelefonområdet styrker vår forpliktelse til å gjøre det mulig for de største OEM-ene å levere enheter som er grønnere, smartere og mer menneskevennlige.

Inner Beauty

Elliptic Labs’ AI Virtual Proximity Sensor oppdager når en bruker holder telefonen opp til øret under en samtale, slik at smarttelefonen kan slå av skjermen og deaktivere skjermens berøringsfunksjonalitet. Dette hindrer brukerens øre eller kinn i å utløse uønskede handlinger under samtalen, for eksempel å legge på eller ringe numre. Å slå av skjermen bidrar også til å spare batterilevetid.

Nærhetsdeteksjon er en kjernefunksjon som brukes i alle smarttelefoner, men Elliptic Labs’ AI Virtual Proximity Sensor er en unik, programvarebasert løsning som gir robust nærhetsdeteksjon uten behov for en dedikert maskinvaresensor. Ved å erstatte maskinvaresensorer med programvaresensorer reduserer AI Virtual Proximity Sensor enhetskostnadene og eliminerer innkjøpsrisiko.

Spin–off fra Blindern

Elliptic Labs ble grunnlagt i 2006 som en forskningsspin-off fra Universitetet i Oslo. Selskapet er en global virksomhet rettet mot smarttelefon-, laptop-, IoT- og bilmarkedene. Selskapets patenterte programvare bruker AI, ultralyd og sensorfusjon for å lage virtuelle smarte sensorer som leverer intuitive 3D-bevegelser, nærhet, tilstedeværelse, pust og hjerterytmedeteksjonsopplevelser.

AI Virtual Smart Sensor Platform skaper programvarebaserte sensorer som er bærekraftige, menneskevennlige og allerede distribuert i hundrevis av millioner enheter over hele verden. Elliptic Labs er det eneste programvareselskapet som har levert deteksjonsfunksjoner ved hjelp av AI-programvare, ultralyd og sensorfusjon distribuert i stor skala. Selskapet er notert på Oslo Børs.