Foto: Twitter / X

Én app for alt: Twitter blir X

Elon Musk har en ekstraordinær forkjærlighet for bokstaven X.

Publisert

Det var en gang en nett-bank ved navn X.com, grunnlagt av blandt andre Elon Musk. Dette var for lenge siden, på slutten av det forrige årtusen, under dotcom-boblen. Året var 1999.

Knapt ett år gikk før X.com fusjonerte med konkurrenten Confinity, og ble til det vi nå kjenner som PayPal. Og som ikke lenge etter ble solgt til eBay for halvannen milliard dollar.

Idag blåses det nytt liv i X.com ved at Elon Musk kunngjorde - på Twitter - at Twitter blir til X, med ny logo og det hele. Logoen er muligens midlertidig, vi får se. 

Musk har ved tidligere anledninger hintet til at dette skal bli en "app for alt", ikke ulikt det WeChat er for Kina: En app som er et digitalt svar på Marks & Spencer, et sted der du finner og kan ordne det aller meste av det du trenger på nett fra meldinger til sosiale medier til betalingstjenester.

Bokstaven X har for øvrig vært et slags varemerke for Musk i flere anledninger, som for eksempel SpaceX og Tesla Model X. 

I skrivende stund har nettsidene for Twitter fått en form for ny design og med henvisning til XCorp, men x.com forwarder ikke korrekt til twitter.com. Noe som kanskje tyder på at det har gått litt fort i svingene.

Via The Guardian