FAKSIMILE: CW 29/2004

Endelig gratis bredbånd

Hotellkjeden Scandic var først ute med å tilby gjestene gratis internett, skrev Computerworld i september 2004.

I artikkelen kunne vi lese at en undersøkelse blant reisende gjort av it-konsulentselskapet Accenture viste at hele 89 prosent av de spurte satte service høyest ved valg av hotell.

Raske og mobile internett-løsninger er en viktig del av servicetilbudet, og en nødvendighet for at mange gjester skal få mer ut av sine reiser, het det i undersøkelsen.

– Internett og mobile løsninger tas snart som en like stor selvfølge som farge-tv og vann i dusjen. Å tilby de beste teknologiske løsningene gratis til alle våre gjester ser vi som et viktig tillegg i den servicen vi tilbyr. Det gjør reisen enklere og mer effektiv for mange av våre gjester, sa administrerende direktør Geir Lundkvist i Hilton og Scandic i Norge den gang.

20 år senere er det vel ikke et overnattingssted, serveringssted eller forsamlingslokale som ikke har trådløst nettverk tilgjengelig for kundene. (Samtidig som kundene surfer betydelig raskere med 5G-telefonene sine.

Gratisløsningen var utarbeidet i samarbeid med Hewlett Packard, som senere bare omtales som HP. Den gjorde det mulig for Scandics hotellgjester i Norden å få internett via bredbånd. Minst 20 prosent av alle rom i hver kategori og alle konferanserom fikk dette internett-tilbudet.

Hotellene ville i tillegg tilby et såkalt Easy Access point med pc-er og både trådløs- og fast internettforbindelse.

«Det siste tilbudet er for gjester uten wlan-kort. Her vil det også være skrivere til disposisjon», kunne Computerworld opplyse leserne om.

Kanskje fikk de tilgang til telefaks også.