HANDLER: Visma-sjef Øystein Moan fortsetter sitt skandinaviske oppkjøpsraid og møtes med bkymring i Sverige.

Vismas svenskehandel bekymrer

Vismas milliardbud på svenske Fortnox bekymrer konkurrentene i øst. 

Tidligere denne uken ble det kjent at Visma fortsetter sitt nordiske oppkjøpsraid da de bød rundt 1,4 milliarder svenske kroner for det svenske regnskapsselskapet Fortnox. 

Men største aksjonær og styremedlem, Olof Halllrup, hoppet ikke i taket av glede etter det norske fremstøtet. Han er kritisk til at flertallet i styret anbefaler å selge til selskapets største konkurrent, noe han beskrev i en pressemelding. 

Nå skriver Computersweden at flere konkurrenter er bekymret.

- Dette kommer til å få en veldig stor påvirkning på markedet fremover. Om man ser på det skandinaviske markedet for regnskapssystemer er det ikke mange selskaper som ikke eies av Visma, sier Staale Risa hos 24 Seven Office til Computersweden. 

- Mindre konkurranse

Han er ikke enig Visma-sjef Øystein Moan som sier at markedet er fragmentert med et stort antall konkurrenter. 

- Jeg forstår at han sier det, men det stemmer jo ikke, sier Risa til nettstedet. 

Computersweden skriver videre at 24 Seven Office hadde planer om et samarbeid med Fortnox, men at Vismas bud kom imellom. 

Blant andre konkurrenter nettstedet har snakket med er Hogia, her sier divisjonsdirektør Anders Ohlsson at de jobber etter den samme strategien som siden starten i 1980, det betyr å være en langsiktig partner for sine kunder - utover det ønsker han ikke å kommentere konkurrentene og hva de gjør.