SMARTE ETIKETTER: Thinfilm utvikler og produserer trykte smartetiketter med svært allsidig bruksområde. (Illustrasjonsfoto: Thinfilm)

En neve dollar til Thinfilm

Hemmelig investor spytter inn 22 millioner amerikanske dollar i den norsk-utviklede teknologien.

Thinfilm, norsk teknologi for trykte smartetiketter, har fått massiv kapitalinnskudd. Amerikanske fond har tegnet 34.034.653 aksjer til en pris av 5,01 kroner pr. aksje - totalt 22 millioner amerikanske dollar.

Den hemmelige investoren vil dermed sitte på 6,1 prosent av aksjene i selskapet. Administrerende direktør i Thinfilm, Davor Sutija, kaller det hele en viktig milepæl for selskapet.

- Ledende amerikanske investorer er nå betydelige aksjonærer i Thinfilm, sier han, og fortsetter: 

- Vi har tro på at det å øke vår internasjonal investorbase vil gagne selskapet og våre aksjonærer mens vi skalerer til å levere vår visjon for "Internet of Everything".

Øker kapasiteten

- Denne investeringen vil gi betydelig utvidelse av produksjonen av vår trykte teknologi for å møte forventet etterspørsel etter både NFC Opensense og våre EAS-produkter, sier Sutija.

- Det er en mulighet til å vesentlig skalere selskapet, fortsetter han.

Pengene skal nemlig betale for en utvidelse av Thinfilms produksjonsanlegg i San Jose, California. Utvidelsen vil ifølge selskapet øke produksjonskapasiteten på NEC Opensense-etikettene betraktelig.