Aanby frikjent for flybytte

Norwegian saksøkte sin tidligere it-topp Hans-Petter Aanby da han fløy til sengs med erkefienden SAS. Nå er dommen falt.

Publisert Sist oppdatert

Jula kom tidlig for Hans-Petter Aanby denne gangen.

Han ble i november saksøkt av sin tidligere arbeidsgiver Norwegian, der han var forretningsutvikler med skarpt blikk mot it, etter at han fløy solo med sitt eget konsulentselskap og så leide ut selskapets tjenester til Norwegians storkonkurrent SAS.

21. desember falt kjennelsen fra Moss tingrett, der han blir frikjent.

Heves

Saken heves, konkluderer retten. Norewgian må også betale SAS og Aanby saksomkostninger.

«Retten viser (...) til at saksøkte nr. 1 tidligere har vært ansatt hos saksøkte nr. 2, og som saksøker selv skriver i begjæringen, at flyselskapmarkedet tidvis er preget av at nøkkelpersoner melder overgang til konkurrerende selskaper. Det innebærer at slik overgang er en kjent risiko,» skriver retten i kjennelsen.

Lettet

De argumenterer med at Norwegian ikke har klart å formidle hvilke eventuelle tap de har lidd som konsekvens av "flybyttet".

«For det tilfelle saksøker faktisk mener å ha blitt påført et vesentlig tap eller sakde, vil saksøker kunne kreve dette erstattet gjennom et ersatningssøksmål.»

- Jeg er glad og lettet, sier Aanby til Dagens Næringsliv.

Til avisa sier han at han finner saken «helt ut av alle proposjoner og svært ubehagelig». Aanby vil vurdere om han skal kreve oppreisning i diskusjon med sin advokat.