MANGE STILLINGER: Thinkpad P40 Yoga er en hybrid-arbeidsstasjon som kan benyttes i mange posisjoner. (Foto: Lenovo)
MANGE STILLINGER: Thinkpad P40 Yoga er en hybrid-arbeidsstasjon som kan benyttes i mange posisjoner. (Foto: Lenovo)

Arbeidsstasjon med Wacom-penn

Lenovo har lansert en ny bærbar arbeidsstasjon som også kan gjøre nytte som avansert tegnebrett.

Lenovo Thinkpad P40 Yoga er en ny mobil arbeidsstasjon som kommer i salg like over årsskiftet. Maskinen er myntet på profesjonelle kreative brukere, for eksempel designere og arkitekter, som både ønsker et avansert tegnebrett og en mobil arbeidsstasjon til å bearbeide skissene med design- og arktitektur-programvare.

Samtidig lanserer Lenovo også en annen bærbar arbeidsstasjon med vanlig skjerm, Lenovo Thinkpad P50s, og en stasjonær PC, Lenovo ThinkStation P310, som beskrives som en førstegangs-PC som som innehar avansert teknologi hjemmehørende i highend-maskiner.

Fra idéskisse til arbeidstegning

Målgruppen for Thinkpad P40 Yoga spenner over alt fra filmfolk som skisserer scenene i den neste filmen de skal lage til bildesignere som jobber med idéutkast til en ny bilmodell. Med andre ord folk som gjerne jobber med idéskisser på et presisjons-nettbrett før de i neste omgang legger skissene inn i et avansert designprogram på en arbeidsstasjon for å få lagd profesjonelle rendringer og arbeidstegninger.

Med Thinkpad P40 Yoga trenger man ikke lenger bruke to forskjellige maskinvare-enheter i en slik arbeidsflyt, hevder Lenovo, som betegner maskinen som verdens første mobile arbeidsstasjon med multimodus-funksjonalitet.

I alt kan man arbeide i fire forskjellige arbeidsmodi med denne portable arbeidsstasjonen, fremholder Lenovo i pressemeldingen. Den kan brukes som bærbar PC, som nettbrett, i presentasjonsmodus og i såkalt teltmodus.

Tastatatur-ramme

Mange opplever at hybrid-PC-er ikke egner seg så godt til å brukes som nettbrett fordi tastaturet gjerne kommer i direkte kontakt med underlaget, men Lenovo har utviklet en teknologi kalt Lift’n Lock der en tynn ramme automatisk heves rundt tastene slik at maskinen blir liggende stødig også i nettbrettmodus.

4 MODI: Thinkpad P40 Yoga kan brukes på fire forskjellige måter: Som vanlig bærbar PC, i presentasjonsmodus, i såkalt telt-modus og i nettbrettmodus.
4 MODI: Thinkpad P40 Yoga kan brukes på fire forskjellige måter: Som vanlig bærbar PC, i presentasjonsmodus, i såkalt telt-modus og i nettbrettmodus.

Berøringsskjermen er basert på Active ES-teknologi fra tegnebrettprodusenten Wacom og har 2.048 nivåer med trykkfølsomhet med en oppløsning på 2.560 x 1.440 piksler. Wacom og Lenovo har samarbeidet om å utvikle en ny driver som skal bidra til å gi en typisk «tegne-på-papir»-opplevelse når man bruker pennen på skjermen, ifølge pressemeldingen.

STRØMGJERRIG: Thinkpad P50s kan oppvise opptil 17 timers batteritid, ifølge Lenovo.
STRØMGJERRIG: Thinkpad P50s kan oppvise opptil 17 timers batteritid, ifølge Lenovo. (Foto: Lenovo)

Ellers er maskinen utstyrt med en sjette-generasjons Intel Core i7-prosessor, og man kan bestille maskinen med opptil 16 gigabyte internminne og 512 GB SSD-lagring.

Bærbar og stasjonær

STASJONÆR: Thinkstation P310 er en rimelig, men likevel kraftig arbeidsstasjon.
STASJONÆR: Thinkstation P310 er en rimelig, men likevel kraftig arbeidsstasjon. (Foto: Lenovo)

Thinkpad P50s introduseres som en lett, men kraftig bærbar arbeidsstasjon med 3K IPS-skjerm og opptil 17 timers batteritid, mens Thinkstation P310 bygger videre på den stasjonære arbeidsstasjonen Thinkstation P300. P310 har Intel Xeon E3-1200v5-prosessor.

Både P40 Yoga og P310 er utstyrt med kraftig Nvidia-grafikk.

De norske prisene er ikke helt klare ennå, men i utgangspunktet vil Thinkpad P40 Yoga koste 1.235 euro (11.395 kroner), Thinkpad P50s 1.340 euro (12.300 kroner) og Thinkstation P310 750 euro (6.860 kroner). Prisene er eksklusive norsk mva.