NYE MULIGHETER: Dropbox integreres med Microsoft Office for å gjøre det mulig for flere å jobbe i samme dokument. 

Dropbox integreres med Office

Det var i april at Dropbox fortalte at selskapet ville slippe et nytt verktøy, med navnet Project Harmony, som skulle gjøre det enklere å bruke skytjenesten sammen med Microsoft Office.

I forrige uke gikk den første testversjonen på luften for pc-er. Men integrasjonen fungerer kun for de som har Dropbox for Business, en betalingstjeneste for proffe brukere, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Når den nye funksjonaliteten er installert ser man en Dropbox-knapp i Office-dokumentet som brukes til å dele dokumentet med flere. Det er også mulig å se hvem andre som jobber på det aktuelle dokumentet.

Vil inn i bedriftene

Dropbox har lenge siktet mot å bli en del av bedriftenes infrastruktur. Derfor har de den siste tiden åpnet grensesnittet mot utviklere.

Tidligere har dele- og lagringstjenesten ofte havnet på bedriftenes pc-er gjennom de ansattes eget initiativ. Men nå kan det virke som at Dropbox har gått lei av å gå inn bakdøra.

LES OGSÅ: Dropbox vil inn i bedriftmarkedet

I november overrasket Microsoft og Dropbox ved at de inngikk et samarbeid der Dropbox blir integrert i Office-apper for iOS. Og det rett etter at Microsoft tilsynelatende slo bena under den nye kompanjongen ved selv å tilby ubegrenset skylagring i egen OneDrive.

Den saken kan du lese her: Microsoft og Dropbox overrasker