Google+ nærmer seg 100 millioner ikke-brukere?

Toppsjef Larry Page forteller om 90 millioner brukere. Ingen vet hvor mange som faktisk er aktive.

Publisert Sist oppdatert

Når man er innom Google+, mangler det ikke fornøyde brukere som villig deler status-oppdateringer i Google+ om hvor bra G+ er som sosialt nettsted. Utenfor er det imidlertid mer stillhet omkring tjenesten enn i fjor sommer, da hypen var sterk.

I en bloggartikkel der Google-toppsjef kommenterer sin nyeste rapport, hevder han at Google+ har 90 millioner brukere. Det er opp fra 40 millioner annonsert i oktober.

Ikke fornøyd med faktisk bruk?

Page peker på at Google+ i perioden har sluppet en ny funksjon hver dag i snitt. Over 200 oppdateringer skal ha gjort tjenesten populær. Møteplassfunksjonen og bedriftssider ble framholdt som spesielt populær, men integrasjonen med Gmail-eposttjenesten hjelper nok også.

Sirkel-kategorisering og en tilnærmet automatisk kopling mellom e-post og sosialt nettverk har bidratt til veksten i brukere. Bruk av avanserte søkefunksjoner inne i Google+ skal gi mer ut av tjenesten.

Når det kommer til faktisk bruk, er usikkerheten derimot stor. I den opprinnelige teksten fra innlegget ble det sagt at 60 prosent av G+-brukerne var innom daglig. Hadde det vært 54 millioner daglige brukere, hadde det vært interessant hvordan man klarer å få en så stor mengde sosiale folk til å lage så lite støy.

I en presisering som Business Insider har fått tilsendt er dette endret til at 60 prosent av registrerte Google-bruker er innom en Google-tjeneste hver dag – hvilket skulle si at sjekk av e-post daglig holder. Business Insider konkluderer med at grunnen til at vi ikke får høre hvor mange som faktisk bruker G+, er at Google ikke er fornøyd. Men når selskapet blir fornøyd, vil brukertallene bli kjent.

Android går så det ljomer

Google rapporterer en omsetningsvekst på 29 prosent i fjor. I siste kvartal passerte inntektene 10 milliarder dollar (58 milliarder norske kroner) for første gang i et enkeltkvartal.

Selskapet rapporterer at det selges 700 000 Android-telefoner hver dag, og at det er solgt 50 millioner smarttelefoner bare siden november. Totalt er det solgt 250 millioner Androider totalt de siste årene.