Få blir frista av Vista

Flate Microsoft-tall hadde vært styggere uten Xbox.

Publisert Sist oppdatert

Kvartalsomsetningen på 14,45 milliarder dollar var helt på linje med hva Wall Streets analytikere forventet, men knappe 0,05 mrd. dollar bedre enn samme kvartal i fjor. Fortjenesten per aksje var på 0,47 dollar, mot 0,50 dollar i samme periode i 2007.

Men i fortjenesten per aksje inngår en avgift på 15 cent per aksje for boten selskapet ble ilagt av EU-kommisjonen for brudd på europeisk konkurranselov. Dette utgjør til sammen 1,42 milliarder dollar i løpet av kvartalet.

Driftsresultatet endte med det på 4,42 milliarder dollar, tilsvarende tall i 2007 var 6,59 milliarder dollar.

Spill-opptur

Microsoft selv legger i sin presentasjon av tallene vekt på at det går bra med spillvirksomheten. Denne divisjonen økte med 68 prosent i forhold til i 2007, mens salget av Xbox økte med 74 prosent, som i stor grad skyldes den nye spillboksen, Xbox 360.

Også server- og verktøydivisjonen, med nye lanseringer som Windows Server 2008, SQL Server 2008 og Visual Studio 2008, er et lyspunkt, med 18 prosent økning i omsetningen.

Ellers er resultatene relativt skuffende, og Microsfot skylder som de fleste andre på den generelt bedrøvelige tilstanden i den boligkrise-rammede amerikanske økonomien. Ledelsen er bemerkelsesverdig tyst om det trege salget av Vista.

Men Microsoft omsetter to av tre dollar i utlandet: - Vi har en god geografisk spredning, og her får vi hjelp av den svake amerikanske dollaren, sier finansdirektør Chris Lidell.