ERP-SAMLING: Mer enn 250 deltok under årets Infoteam-dager. Infoteam er brukerforeningen tilknyttet ERP-systemet Infor M3 som en gang i tiden lå under Intentia som Movex. Her med komiker Helene Vikstedt på scenen. (Foto: Infoteam)  

Samlet Movex-brukerne

Infoteam er brukerforeningen for ERP-systemet Infor M3 som ble startet av Intentia som Movex i 1984. Nå har de hatt samling på Gardermoen.

Med digitaliseringsbølgen som bakteppe avholdt Infoteam ifølge en pressemelding sin årlige mønstring i slutten av mars. Infoteam rundet 30 år i fjor og er etter eget sigende en av landets mest aktive it-brukerforeninger. 

Infor M3 benyttes som forretnings eller ERP-system av mer enn 100 norske bedrifter, blant annet i selskaper som Tine, Stokke, Elkem, Protan, Brødrene Dahl, Marine Harvest og Varner.

Oppkjøpskonstellasjon

Den norske brukerforeningen Infoteam har vært aktiv helt siden ERP-systemet ble utviklet av svenske Intentia. Movex ble introdusert i 1984 og brukerforening startet opp et par år etter.  Intentia gikk sammen med Lawson i 2006. Dette selskapet ble så kjøpt opp av Infor i 2011.

Infor har hovedkontor i New York og har 15.000 ansatte spredt rundt i hele verden. Gjennom oppkjøp av over 40 ulike programvareselskap har de nå rundt 90.000 bedrifter og organisasjoner som kunder.

Den årlige konferansen på Gardermoen er ifølge pressemeldingen et høydepunkt for medlemsbedriftene. I år deltok mer enn 250 personer fra rundt 40 bedrifter, i tillegg til et tosifret antall leverandørmedlemmer. 

Bedriftens viktigste it-system

Gjennom mer enn to døgn fylte deltakerne Scandic Oslo Airport Hotel med plenumsseminarer, fagseminarer i ulike spor og en rekke sosiale arrangementer og underholdning. I tillegg avholdt foreningen årsmøte.

Kim Christensen, til daglig logistikksjef i Protan, er både styremedlem og faggruppeleder i Infoteam. Han ser arrangementet som en møteplass for å finne inspirasjon, dele kunnskap og utvide eget nettverk.

Kim Christensen fra Protan er både styremedlem og faggruppeleder i Infoteam. (Foto: Infoteam)

­– Arrangementet gir oss en unik anledning til å forstå helheten i M3 som system, og knytte kontakt med både leverandører og andre M3-brukere. Dessuten er det verdifullt å komme ut av den daglige virksomheten og stille alle sanser inn på hvordan vi kan få mest mulig ut av det som kanskje er bedriftens viktigste it-system, forteller Kim Christensen i pressemeldingen.

Kunnskapsdeling

Fra Protan hadde Christensen følge av ni kolleger.

– Åpenhet preger arrangementet, der medlemsbedriftene deler av sine erfaringer i små eller store foredrag, og deltagerne kan velge på øverste hylle i ulike fagfelt og temaer, ofte presentert av medlemsbedriftene, forteller Kim Christensen i pressemeldingen.

Årets mønstring for M3-bedrifter startet med workshop og pubkveld mandag ettermiddag, deretter plenumsforedrag og småsesjoner i to dager, med festmiddag og underholdning om kvelden.

I storsalen på hotellet fikk deltagerne møte et bredt spekter av foredragsholdere, fra tidligere basehopper Karina Hollekim til teknologiforsker Ole Petter Nyhaug i Opinion.

Tett på utviklerne

Nærheten til Infor M3s utviklere er en viktig faktor for at arrangementet ifølge pressemeldingen trekker fullt hus hvert år. Også i år delte Henrik Billgren, senior VP Product Development i Infor, selskapets tanker om videre utvikling av systemet.

MOVEX INFOR M3: – Digitaliseringsbølgen driver utviklingsstrategien vår, uttalte Henrik Billgren fra Infor. Han har vært med siden den gang det het Infor M3 het Movex (Foto: Infoteam)
Utvikler Henrik Billgren fra Infor har vært med siden den gang M3 het Movex (Foto: Infoteam)

– De digitale trendene er drivkraften bak Infors strategi og produktutvikling, understreket Billgren, som har vært sentral i utviklingsarbeidet helt siden systemet bar navnet Movex.

Faggruppeleder Kim Christensen mener det er viktig å komme seg vekk fra arbeidsplassen for å forstå helheten og se at M3 inneholder så mye mer enn det man arbeider med til daglig.

– På Infoteam-dagene finnes noe for enhver smak, i en innpakning der det er lett å orientere seg og velge riktig. Jeg tror det er hovedgrunnen til at de fleste norske bedriftene med relativt oppdaterte M3-versjoner velger å delta på Infoteam-dagene, sier Kim Christensen.