KOMØK: Propell.ai og Xledger Offentlig presenterte samarbeidet på KOMØK-konferansen tidlig i juni, hvor Randaberg kommune stilte som kundecase. Fra venstre Eirik Eide Haugmo, Xledger Offentlig, Evy Beinset Bakken, Propell.ai, Gro Merethe Johnsrud, Propell.ai, Lars Vedøy, Randaberg kommune, Terje Hammerfjeld, Xledger Offentlig. (Foto: Propell.ai)

Slår seg sammen for kommune-AI

Propell.ai og Xledger Offentlig inngår strategisk partnerskap og byr på skybasert ERP med kunstig intelligens for fakturabehandling i kommunemarkedet.

Publisert

– Det er på høy tid at noen utfordrer it-gigantenes dominans og bidrar til automatisering, sier adm. direktør Gro Merethe Johnsrud i Propell.ai.

Målet er å bidra til at kommuner og fylkeskommuner har tilgang til en fullintegrert ERP-løsning med moduler for både HR, lønn, økonomi og innkjøp.

Computerworld ga ideen

Fra før er Xledger et etablert ERP-selskap, der satsing på offentlig sektor er et av bena de står på. Propell.ai ble startet i 2020 for å videreutvikle egen teknologi de startet med i 2016 for å skape AI-løsninger for regnskapsbyråbransjen. Nå slår de seg altså sammen for å skape nye effektiviseringsmuligheter for kommune-Norge.

– Ideen til dette kom da vi leste saken «Voldsomme ERP-hodepiner i kø for kommune-Norge» i Computerworld. Terje Hammerfjeld i Xledger Offentlig og jeg ble enige om å starte et samarbeid om dette, og nå har vi 5 kommuner og 6 kommunale selskaper i produksjon, og flere er på vei inn, sier Johnsrud.

I artikkelen om ERP-hodepine går det frem at mange kommunale ERP-systemer er i ferd med å gå ut på dato, og at i tillegg til at det er stort behov for oppgradering kan bli kapasitetsutfordringer, når mange skal oppgradere samtidig.

Dette er en veldig aktuell problemstilling som dreier seg om svært mange kommuner.

Må oppgradere

– Dette er en veldig aktuell problemstilling som dreier seg om svært mange kommuner. Det er ikke bare å oppgradere, dette må ut på konkurranse. Dette vil også gjelde i situasjoner der kommunen allerede opererer med en form for skyløsning. De må ofte likevel oppgradere, som også vil utløse anbud, sier bedriftsrådgiver og ERP-guru Bo Hjort Christensen i saken.

– Dette viser hvor viktig strategiske samarbeid mellom leverandører er og at det kan tilbys «best of breed» løsninger til kommunemarkedet i konkurranse med monopolistene i markedet. AI er modent til å tas i bruk og toget ruller nå, da er det viktig at kommune-Norge også blir med og tar i bruk ny teknologi, sier adm. direktør Terje Hammerfjeld i Xledger Offentlig.

Partnerskapet omfatter også SDWorks og Mercell, som leverer ekspertise innen HR, Lønn og innkjøp. Så da er det fire selskaper som bidrar i denne løsningen, med Xledger Offentlig som hovedleverandør 

 Sikkerhet

– Sammen vil vi gi strategisk rådgivning og implementering. Disse fire selskapene leverer en helhetlig digital løsning som vil revolusjonere kommunemarkedet og hjelpe til med å optimalisere sine interne prosesser, sier Hammerfjeld.

– Propell.ai leverer en løsning utviklet siden 2016 som er i bruk hos store regnskapsbyråer og entreprisekunder i Norden som har hatt høye krav til sikkerhet og GDPR. Nå legger vi til rette for at plattformen også kan brukes i offentlig sektor, sier Johnsrud.