TILBAKE: Etter 13 år i fotball, som daglig leder i Sandnes Ulf, vender Tom Rune Espedal (t.h) tilbake til it-bransjen. Her sammen med administrerende direktør i Evidi, Jørn Seglem. (Foto: Evidi)
TILBAKE: Etter 13 år i fotball, som daglig leder i Sandnes Ulf, vender Tom Rune Espedal (t.h) tilbake til it-bransjen. Her sammen med administrerende direktør i Evidi, Jørn Seglem. (Foto: Evidi)

Fotball-topp vender tilbake til it-bransjen

Evidi ansetter Tom Rune Espedal som forretningsutvikler i Vest

Publisert Sist oppdatert

Etter 13 år som daglig leder i fotballklubben Sandnes Ulf, blir Tom Rune Espedal nå en del av Evidi. Han vil fra 15. mars tre inn i rollen som forretningsutvikler på Vestlandet, og er et viktig ledd i Evidis lokale tilstedeværelse i regionen.

Espedal har betydelig erfaring innen ledelse og få mennesker til å spille på lag. Han har hatt en avgjørende rolle når det gjelder å ta Sandnes Ulf dit de er i dag. Espedal kommer tidligere fra it-bransjen, og har deltatt i prosjekt for innføring av lokale og sentrale it-løsninger i toppidretten de siste årene.

- Etter flere år i toppidretten er jeg tilbake der jeg startet i it-bransjen. Evidi er et selskap i vekst med store ambisjoner, men samtidig med lokal forankring, og fremsto for meg som veldig spennende. Med dyktige ansatte som har lang fartstid i Sandnes, er det store muligheter for meg til å utvikle meg med selskapet og være med å bygge et sterkt Evidi i regionen, forteller Espedal i en pressemelding.

Nysgjerrighet og driv

Espedal trer inn i en stilling tett knyttet til satsningen på lokal tilstedeværelse i større deler av landet. Administrerende direktør i Evidi, Jørn Seglem, mener tilskuddet av Espedal, og hans tekniske og menneskelige ekspertise, vil være viktig for Evidis videre vekst i området.

- Det blir utrolig spennende å få med oss en så engasjert lagspiller og kulturbygger som Tom Rune. Han har allerede vist at han klarer å bygge en klubb – og en arbeidsplass - hvor folk får være dyktige på forskjellige ting, men levere som et lag. Nysgjerrigheten og blikket hans på hvordan vi eksplisitt skaper verdi for kunder, sammen med vår erfaring med å bygge tverrfaglige team i partnerskap med kundene, gjør at han vil være en strålende kapasitet til å videreutvikle Evidi regionalt.

Etter flere år i toppidretten er jeg tilbake der jeg startet i it-bransjen.

Tom Rune Espedal

Evidi har mange spennende kunder på Vestlandet med sterk lokal tilstedeværelse, slik som Haaland Tynnplate, som retter spesielt fokus mot at unge skal velge yrkesfag. Ansettelsen av Espedal er et viktig ledd i Evidis arbeid med å ansette lokalt it-personell.

- Det eksisterer et stort potensial i å hente ut mer verdi av teknologi hos en rekke bedrifter på Vestlandet. Evidi er i dag en betydningsfull aktør i regionen med i overkant av hundre kunder. Vi skal vokse innen flere bransjer og skape ytterligere verdi gjennom bredere og mer helhetlige leveranser. Det ønsker vi å gjøre ved å spille på lag med næringslivsaktører med ambisjoner. Vi ønsker å være synlige og en bidragsyter til noe større i det lokale samfunnet, og vil rekruttere både kunder og ansatte her, forklarer Seglem.