OVERBEVIST: Mjøs mener at et privat eierskap vil gagne fasen av lønnsom vekst. (Foto: Eigil Korsager)

Evry selges til oppkjøpsfond

Selger alle aksjer til britisk-amerikansk oppkjøpsfond

Publisert Sist oppdatert

I en børsmelding mandag opplyser Evry om at de anbefaler et bud fremsatt av investeringsfondet Apax. Budet er på 16 kroner per aksje. På fredag hadde aksjen en sluttkurs på 17,20. 

16 kroner per aksje verdsetter selskapet til i underkant av 4,3 milliarder kroner. 

Posten Norge, Telenor og Folketrygdfondet selger alle aksjene sine i Evry til Lyngen Bidco AS, som ifølge meldingen er kontrollert og indirekte eiet av Apax. Hovedaksjonærene eier til sammen 70,24 prosent av aksjene.

- Jeg er overbevist om at privat eierskap vil gagne selskapet i den neste fasen av lønnsom vekst, og vi ser frem til å akselerere og utvide vår strategi sammen med Apax for å oppfylle våre mål og ambisjoner, sier Evry-sjef Terje Mjøs i en pressemelding.

Apax Partners er et britisk-amerikansk investeringsselskap

- Støtter planen

-  Etter dette vedtaket har styret gjort grundige analyser og gjennomført diskusjoner med en rekke parter. Styret har konkludert med at tilbudet representerer en løsning som vil være god for både Evry og dets aksjonærer. Styret mener at tilbudet ivaretar interessene til alle Evrys interessenter, og vi er trygge på at Apax vil være en solid ny eier, sier Arve Johansen som er styreleder i Evry. 

I den samme meldingen sier partner Salim Nathoo i Apax Teknologi & Telekom: 

- Vi støtter fullt ut den visjonen og strategien som EVRYs ledelse har presentert for å videreutvikle selskapets ledende konkurranseposisjon, og planene for å gjennomføre strategien.

​​Computerworld kommer tilbake med mer informasjon.