VEKST: Evry har lagt frem resultater for andre kvartal og årets første halvår. It-giganten ser vekst på to strategisk viktige områder: Consulting- og Application Services. De har også ansatt 570 nye medarbeidere hittil i år. (Foto: Evry)

Evry med solid vekst på to viktige områder i årets første halvår

Økt etterspørsel etter konsulenttjenester har resultert i 570 nye ansatte hos selskapet hittil i år. 

Publisert Sist oppdatert

Konsulentvirksomheten i Evry skal ifølge selskapet gjøres om til et nordisk «powerhouse», noe som i praksis betyr team satt sammen av ansatte på tvers av landegrensene.

Avgjørelsen kom etter at selskapet gjennom 2018 så endring i etterspørselen fra kunder, som har behov for å utvikle stadig mer komplekse og sammensatte løsninger. Dette skal kreve økt kompetanse og mer sammensatte team, opplyser Evry i en pressemelding. 

Selskapets resultater for årets andre kvartal viser at etterspørselen etter tjenester innenfor konsulentområdet øker. Den organiske veksten i Consulting Services, er på 4,8 prosent i årets første halvår, sammenlignet med samme periode i fjor. 

– Dette kvartalet har vi gjennomført implementeringen av den nordiske konsulentorganisasjonen, som tillater oss å bedre kombinere kompetanse og ressurser på tvers av markeder. Slik kan vi håndtere den økende kompleksiteten i kundebehovene på en enda bedre måte, uttalte konsernsjef Per Hove i børsmeldingen.

570 nye

Det er særlig behovet for å adressere forretningsløsninger kundene ber om hjelp til. Dette ses blant annet i den organiske veksten til området Application Services, som er opp 7,3 prosent siden samme tid i fjor.  

Som en positiv konsekvens av den økte etterspørselen etter konsulenthjelp, skal Evry ha ansatt 570 nye medarbeidere i Norge, Sverige, Finland og Storbritannia dette året. 

I løpet av høsten vil 115 nyutdannede gjøre sitt inntog hos selskapet. Ambisjonen er å ansette minst 800 dyktige medarbeidere totalt for året.

Utradisjonell 

Datavitenskaper Fredrik Meringdal (20) er én av dem som nylig er blitt ansatt i selskapet, og som har en noe utradisjonell bakgrunn. 

Han valgte å hoppe av videregående da han hadde ett år igjen, og fullførte skolegangen privat - med glans: 

I tillegg til å hanke inn 21 seksere, sikret han seg - ved siden av skolegangen, pallplassering i kjemi-OL for videregående skoler og i en nasjonal matematikk konkurranse. På toppen av dette er Meringdal i Norgestoppen for bordtennisspillere. 

I Evry jobber han med kunstig intelligens, og er for tiden utplassert hos en stor kunde. 

– Det er morsomt å sette kunnskapen jeg har tilegnet meg gjennom e-learning i sving ved å løse krevende og spennende oppgaver hos kunder, sier Meringdal i pressemeldingen fra selskapet. 

UNG OG LOVENDE: 20-åringen Fredrik Meringdal er i Norgestoppen for bordtennisspillere. Han valgte å hoppe av videregående da han hadde ett år igjen. Nå jobber han med kunstig intelligens i Evry. (Foto: Evry)

Fordi teknologibransjen endrer seg raskt, bruker han mye tid på kompetansebygging. Muligheten til å kunne gjøre dette, var avgjørende da han skulle velge arbeidsgiver. 

– Evry hjelper deg med å finne personlige mål. Deretter hjelper de deg å finne en måte å nå målene gjennom kurs og sertifiseringer og riktige prosjekter. Det er superkult at jeg får bruke mye tid på å lære meg ting og utvikle meg selv gjennom kurs og sertifiseringer. På toppen av det hele er det jo bordtennisbord her,sier Meringdal.