OPP: Konsernsjef Björn Ivroth i Evry er fornøyd med å kunne annonsere selskapets fjerde påfølgende kvartal med organisk vekst. (Foto: Stine Marie Hagen)

Fortsatt vekst for Evry

It-selskapets fjerde kvartal på rad med positiv organisk vekst og sterk margin.

Publisert Sist oppdatert

Evry rapporterer i andre kvartal 2017 en samlet omsetning på NOK 3,089 millioner sammenlignet med NOK 3,108 millioner i andre kvartal i 2016. Justert for valuta, var organisk vekst 0,4% i andre kvartal 2017 (3,4% i første halvår 2017), det melder Evry på sine sider. Konsernsjef Björn Ivroth er fornøyd med å kunne annonsere selskapets fjerde påfølgende kvartal med organisk vekst.

-- Vi har styrket vår posisjon på flere strategiske områder og dessuten vunnet viktige kontrakter med kunder i Sverige. Samtidig fortsetter vi å styrke lønnsomheten i kvartalet blant annet gjennom økt effektivitet i våre leveranser og fokus på hva som skaper kundeverdi, sier han i meldingen.

Normalisert EBITDA var NOK 384 millioner i andre kvartal 2017 mot NOK 388 millioner i andre kvartal 2016. Normalisert EBITDA margin var 12,4% i andre kvartal 2017 sammenlignet med 12,5% i andre kvartal 2016.

Flere områder

Evry fortsetter å implementere strategiske tiltak for å styrke marginen, herunder fokus på Cloud og Cognitive Services, Strategic Design Lab og infrastrukturtjenester.

Tjenesteområdene Digital og Application fortsetter å vokse og støttes av en rekke nye kontrakter innen segmentene Evry Financial Services, Evry Norge og Evry Sverige.

I løpet av andre kvartal 2017 gjennomførte selskapet børsnoteringen med å hente NOK 3.165 millioner i ny egenkapital, samtidig som refinansieringen ble gjennomført.