ROCK ON: Glem å skylde på utstyret.

Enda bedre gitar-rock med iRig 2

Det populære iRig-grensesnittet mot elektriske gitarer kommer nå i en oppdatert versjon.

Publisert Sist oppdatert

I 2010 kunne for første gang el- og bass-gitarister plugge sine gitarer til en iPhone eller iPad med iRig-grensesnittet.

På denne måten kunne man bruke sin mobile enhet til å spille, ta opp og mikse lyd via apper som IK AmpliTube, Apples GarageBand og mange andre. Nå har iRig blitt enda bedre.

Hva er nytt i iRig 2?

iRig 2 står på kjempers skuldre, og fortsetter tradisjonen fra originalen med samme funksjonalitet pluss litt til. Nyheter er justerbar input gain, kryssplatform-støtte og 1/4"-forsterker-utgang. Bedre lyd har det også blitt.

Ved siden av full støtte for iPhone, iPad, iPod touch og Mac har også  Samsung Professional Audio-enheter kommet inn i varmen.

Med iRIg2 får du en 1/4”-inngang for gitar, bass eller andre line-instrumenter, og tilsvarende 1/4”-utgang for ekstern forsterker uten adapter. I tillegg er det 1/8”-plugger mot iPhone, iPad, iPod touch, Mac og Android og en tilsvarende utgang for hodetelefoner (kjent for by-barn).

En dobbelmodus-bryter svitsjer mellom FX og THRU. Et lite hjul kontrollerer input gain for enkel signal-kontroll. En stripe med borrelås er også medtatt, slik at enheten kan festes mot mikrofon-stativ. AmpliTube FREE og en rekke andre apper medfølger.

Når?

Du kan lese mer om iRig2 her. Tilgjengelighet i Norge er foreløpig ikke kjent, men det antas at produktet prismessig vil ligge omtrentlig samme sted som originalen på rundt 3-400 kroner. Sjekk ut en promovideo nedenfor.