OPPKJØP: Gartner varsler oppkjøpsfest innen it-bransjen. (Foto: Unsplash).

Gartner venter oppkjøpsfest i it-bransjen

Bråstopp da pandemien slo til.

Publisert Sist oppdatert

Nå skal oppkjøpene innen it-bransjen kommet i gang igjen etter nedstenging og usikkerhet, ifølge analyseselskapet Gartner, som venter betydelig høyere aktivitet innen overtakelser og fusjoner også neste år.

Den økonomiske volatiliteten, eller risikoen om du vil, som er oppstått som følge av pandemien, kommer til å minske i tiden fremover, og dette baner vei for en bølge av fusjoner i it-sektoren, oppgir Gartner i en ny rapport.

Tilbake til 2018

Ifølge rapporten gikk aktiviteten innen oppkjøp kraftig ned i andre kvartal 2020, men hentet seg inn mot slutten av året. I fjerde kvartal var antall oppkjøp tilbake på nivåer som ikke er sett siden 2018.

Denne økte oppkjøpstrenden forventes å holde seg.

«Rundt 2022 vil nivået på globale fusjoner og oppkjøp som omfatter teknologiselskapet passere toppene fra 2018», heter det i Gartner-rapporten.

– Markedsforholdene for forretninger fortsetter å forbedres når volatiliteten som følge av Covid-19 minker, sier Max Azaham, senior analytiker i Gartner.

Økt konkurranse

‘Han peker også på at de som ønsker å foreta oppkjøp må regne med økt konkurranse om oppkjøpskandidater og søke å oppnå fordeler i forhold til andre oppkjøpere for å oppnå godkjennelse hos selgerne.

Selv selskaper med risikokapital er nå i større grad ute etter teknologileverandører og programvareselskaper å kjøpe opp. Disse sto for over halvparten av oppkjøp i it-sektoren i 2020.