NEDGANG: Oslos Barcode under bygging. (Foto: Getty Images/iStockphoto)

Sweco merker nedgangen i Norge

– Dessverre er nedgangen i det private byggmarkedet blitt ytterligere forverret og ser ikke ut til å bedres med det første, sier administrerende direktør Rasmus Nord i Sweco.

Publisert

Sweco omsatte i Norge for 720,4 millioner kroner i tredje kvartal, mot 674,7 millioner i samme kvartal i fjor.

Det går frem av en melding fra selskapet.

Omsetningsveksten justert for at det var en arbeidsdag mindre i år enn i tredje kvartal i fjor er på omtrent 9 prosent mot 2022 og skyldes ifølge meldingen hovedsakelig organisk vekst og inflasjon.

Selskapet en fremstående arkitekt- og ingeniørvirksomhet i Europeisk sammenheng.

Ifølge egne uttalelser skaper de løsninger som griper an «urbanisering, favner digitaliseringens kraft og gjør våre samfunn mer bærekraftige».

Hvert år gjennomfører de prosjekter i 70 land over hele verden. Og de har 18.000 arkitekter, ingeniører og andre spesialister som bidrar i arbeidet.

Relativt sunt

– Vi leverer god organisk vekst i perioden og får stadig bekreftet at vi er en attraktiv arbeidsgiver, sier administrerende direktør Rasmus Nord i Sweco Norge.

Driftsresultatet for tredje kvartal i 2023 endte på 18,2 millioner kroner, mot 31,1 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

– Markedet er fremdeles relativt sunt, og vi ser at det er jevn aktivitet og nye prosjekter innen blant annet infrastruktur. Innen de fleste segmenter drevet av grønn omstilling og klimatilpasning ser vi flere konkrete prosjekter komme i gang. Dessverre er nedgangen i det private byggmarkedet blitt ytterligere forverret og ser ikke ut til å bedres med det første. Dette merker de fleste aktørene i bransjen, sier Nord.

Sweco Group, som har virksomhet i 14 land i Europa, leverte driftsinntekter på 6,4 milliarder svenske kroner, opp fra 5,4 milliarder i første kvartal 2022. Driftsresultatet i kvartalet steg til 465 millioner svenske kroner, opp fra 382 millioner i tredje kvartal i 2002.