NEDGANG: De viktigste børsindeksene i USA endte alle med betydelig nedgang onsdag. Tyngst av alle falt teknologiindeksen Nasdaq, med 3,3 prosent. (Foto: CC BY-SA 3.0)

Tydelig nedgang på Wall Street - teknologi faller mest

De viktigste børsindeksene i USA endte alle med betydelig nedgang onsdag. Tyngst av alle falt teknologiindeksen Nasdaq, med 3,3 prosent.

Publisert

Det skjedde etter at et møtereferat fra landets sentralbank indikerte at det kan bli renteheving i landet snarere enn ventet for å takle stigende inflasjon.

Aksjemarkedene har klart seg bra gjennom koronapandemien etter at sentralbanken senket styringsrenta til null, og spesielt teknologisektoren har klart seg bra.

Det har blitt varslet så mange som tre rentehevinger i år, men i møtereferatet framgår det at sentralbanken er klare til å handle mer aggressivt for å stagge inflasjonen, noe som muligens kan bety strengere reguleringer av næringslivet.

Nasdaqs 3,3 prosent nedgang var verst, fulgt av den brede S&P-indeksen med minus 1,9 prosent og deretter industriindeksen Dow Jones, som gikk ned 1,1 prosent.

Asia fulgte utviklingen. I Tokyo var hovedindeksen Nikkei 225 ned 0,7 prosent i den tidlige handelen, mens den bredere Topix-indeksen var nede 0,5 prosent.

I Hongkong falt hovedindeksen Hang Seng med 0,3 prosent i den tidlige handelen. På det kinesiske fastlandet falt hovedindeksene i Shanghai og Shenzhen med henholdsvis 0,7 og 0,6 prosent. Også børsene i Seoul og på Taiwan har gått tydelig ned etter åpning.