VARIASJON: – Vi opplever fortsatt stor etterspørsel etter tjenestene våre, selv om markedssituasjonen varierer geografisk og mellom våre forretningsområder, sier konsernsjef Grethe Bergly i Multiconsult. (Foto: Erik Burs)

Resultatfall for Multiconsult

Rådgivningsselskapet Multiconsult kan vise til økt omsetning i tredje kvartal 2023 sammenlignet med samme kvartal i 2022. Samtidig har kostnadene økt såpass mye mer i år enn i fjor, de tjener mindre for hver omsatt krone i år enn samme periode i fjor.

Publisert Sist oppdatert

– Resultatet i kvartalet påvirkes av en betydelig økning i antall ansatte og en utilfredsstillende lav faktureringsgrad, sier konsernsjef Grethe Bergly i kvartalsrapporten fra Multiconsult. Hun viser samtidig til at tredje kvartal i år hadde én omsetningsdag mindre enn i tredje kvartal 2022.

– Til tross for sterk omsetning og en rekordhøy ordrebok, kjennetegnes kvartalet av en utilfredsstillende lav faktureringsgrad på 67,8 prosent. I løpet av kvartalet ønsket vi velkommen 225 nye medarbeidere til Multiconsult-gruppen, noe som bekrefter vår status som foretrukket arbeidsgiver og vårt engasjement for å investere i fremtiden og organisk vekst, la hun til.

Selskapet omsatte for 977 millioner kroner i kvartalet, mot 876 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

Mye lønn

Av omsetningen var «employee benefits», eller lønnskostnader på solide 753 millioner kroner i 2023, mens beløpet i 2022 var på 636 millioner kroner. Med andre kostnader trukket fra inntektene, satt Multiconsult igjen med et driftsresultat (EBITA) i tredje kvartal 2023 på 29 millioner kroner, mot 68 millioner kroner i samme periode i fjor.

– Investeringen i nyutdannede er avgjørende for videre vekst og fremtidig verdiskaping. Vår rekordhøye ordrebok og omsetning stiller oss godt til å vinne prosjekter innen vekstområder og opprettholde vår sterke markedsposisjon, sier Bergly i kvartalsrapporten.

– Vi opplever fortsatt stor etterspørsel etter tjenestene våre, selv om markedssituasjonen varierer geografisk og mellom våre forretningsområder. Vi gleder oss over å rapportere solid ordreinntekt i kvartalet og ytterligere styrking av vår sterke og varierte ordrebok på 5,1 milliarder kroner, en økning på 3,1 prosent fra andre kvartal og 48,8 prosent sammenlignet med utgangen av tredje kvartal i fjor, legger hun til.

«Sakket av»

Hun sier også:

– I en mer krevende og blandet markedssituasjon mobiliserer vi organisasjonen for å sikre høy beredskap i våre markedsaktiviteter og beredskap for nødvendige endringer for å opprettholde nivået av verdiskaping. Mens etterspørselen innen markeder som transport, energi og industri, samt energieffektivitet, fortsatt er sterk, har noen deler av bygg- og eiendomssektoren sakket av. Styrken i vår fleksible forretningsmodell lar oss omfordele ressurser til vekstområder, stiller oss godt til å vinne prosjekter i disse voksende markedene samtidig som vi opprettholder vår posisjon i stabile markeder, sier konsernsjef Bergly i Multiconsult.

Omsetning i de første ni månedene av 2023 var på 3,4 milliarder kroner, mot 3,0 milliarder kroner i 2022. Driftsresultatet (EBIDA) var på 467,7 millioner kroner i tredje kvartal i år, mot 463,8 millioner kroner i samme periode i fjor.