LETTVINT: Med kontaktløs betaling innebygd i klokka opplever både kjøpere og selgere raskere og enklere betaling. (Foto: Sbanken/Garmin)
LETTVINT: Med kontaktløs betaling innebygd i klokka opplever både kjøpere og selgere raskere og enklere betaling. (Foto: Sbanken/Garmin)

Sbanken ruller ut mer mobil- og klokkebetaling

Støtter nå Google, Fitbit og Garmin Pay.

Publisert Sist oppdatert

Bruken av kontaktløs betaling ved hjelp av klokker og mobiltelefoner øker kraftig i Norge for tiden. Sbanken var en av de første bankene som støttet Apple Pay på denne måten i fjor, og nå kommer internettbanken med støtte for flere av disse betalingsmetodene.

Fra og med onsdag 3 juli får titusener av Sbankens kunder utvidet støtten, med betalingstjenestene Google Pay, Fitbit Pay og Garmin Pay, opplyser Sbanken i en pressemelding Computerworld har mottatt i e-post.

Stor etterspørsel

De fleste som har forsøkt kontaktløs betaling, er overrasket over hvor lettvint denne løsningen er. Derfor har nordmenn flest omfavnet dette og bankene som ikke støtter den enkelte kundes foretrukne tjeneste opplever økende etterspørsel.

– Skal vi tro våre kunder så er det mange som ønsker seg nettopp dette. Vi har jevnt trykk fra våre kunder som ønsker å bruke Google Pay, FItbit Pay og Garmin Pay. For oss er det viktig å gi nordmenn valgfriheten til å velge det de selv ønsker, sier daglig leder i Sbanken, Magnar Øyhovden, i pressemeldingen. 

Han mener betalingsmuligheter som Google Pay, Fitbit pay og Garmin Pay gjør hverdagen litt enklere for mange. – Nå gjør det ikke noe om du har glemt lommeboken hjemme. Eller så kan du legge igjen kortet hjemme før treningsturen, løpe innom butikken og betale med treningsklokken eller telefonen, sier Øyhovden.

Sbanken opplyser videre at f or å betale i butikken via telefon eller klokken må butikken har skrudd på såkalt kontaktløs betaling på sin bankterminal. En rekke butikker, kiosker, bensinstasjoner og andre steder har dette allerede. Fra og med neste år kan du betale kontaktløst på alle terminaler med ditt kort, telefon eller klokke.

– Da vi som en av de første bankene kom med Apple Pay i fjor så vi en stor nysgjerrighet blant nordmenn for å prøve ut betaling kun ved hjelp av mobilen. Nå blir vi en av få norske banker som tilbyr alle betalingsløsningene som er tilgjengelig, avslutter Øyhovden.