DESIGN: Fitbit Blaze ser pen ut på håndleddet, men er en aktivitetsmåler fremfor alt annet. FOTO: Fitbit
DESIGN: Fitbit Blaze ser pen ut på håndleddet, men er en aktivitetsmåler fremfor alt annet. FOTO: Fitbit

Smartklokke-kompromisset    

Fitbit kombinerer en god aktivitetsmåler med en middels god smartklokke. Resultatet passer for de fleste, men ikke alle.

Publisert Sist oppdatert

Aktivitetsmålere er blitt et relativt vanlig syn på mange håndledd rundt omkring, og etterhvert også de litt større smart-klokkene fra produsenter som Apple, Samsung og Sony. Forskjellen har i all hovedsak vært at aktivitetsmålerne, med sin mindre formfaktor, har vært avhengig av en app eller nettside for å formidle informasjon til brukeren.

Fitbit vil gjerne endre dette, og har med Blaze forsøkt å lage en slags mellomting mellom de to. Klokken er større enn en vanlig aktivitetsmåler, men behagelig på armen. Skjermen viser farger, og Fitbit har tydelig hatt design i tankene når de produserte denne. Det medfølger en god gummireim, men man kan også bytte denne ut med en skinn- eller metallreim. Selve klokken tas ut av rammen når den skal lades eller kobles til pc, og batteriet kan kun lades med den medfølgende laderen.

God batteritid

Batteritiden på Blaze må sies å være meget god. I våre tester holdt den i cirka en uke med normal til høy bruk, litt mindre når vi valgte å bruke den om natten for å måle søvn. Her bør det nevnes at skjermen skrur seg på når man vrir på håndleddet, og kombinert med lyset fra pulsmåleren kan den bli distraherende om man deler seng med noen. Det er også irriterende at man ikke kan sette en klokkealarm fra klokken, dette må gjøres via appen på telefonen.

Noe av grunnen til den gode batteritiden er at Blaze ikke har innebygget GPS. Den stoler dermed på at du har med deg telefonen din om du legger ut på langtur, og avstandsmålingene gjort med skrittelleren er ikke helt nøyaktige. Dette vil for noen være et problem, spesielt om man vil bruke klokken primært som en treningsklokke ved løping og sykling.

Mosjonistens beste venn

Blaze sikter seg mer inn på mosjonister enn idrettsutøvere, noe som også kommer frem i programvaren. Gjennom et samarbeid med Fitstar gir klokken deg tre forskjellige og forholdsvis enkle treningsprogrammer. En smart funksjon med klokken er at den gjennom pulsmåleren skjønner at du gjør en aktivitet, for eksempel en sykkeltur, og logger turen uten at du må legge dette inn på forhånd.

Pulsmåleren kom litt til kort når vi testet den under høy aktivitet, hvor man heller bør satse på et pulsbelte. Klokken er heller ikke helt vanntett, noe vi ønsker oss i kommende modeller.

Konklusjon

Fitbit Blaze er en kombinasjon av aktivitetsmåler og smartklokke som mister noe i kompromisset. Du ser nok ikke denne på armen til toppidrettsutøvere, men for den design-bevisste mosjonisten finnes det få klokker vi heller ville valgt.