AKTIVITET: Fitbit Charge 6 kommer i tre farger og er et godt verktøy for sporty folk. (Foto: Google)

Går inn i stallen av gode digitale klokker

Fitbit Charge 6 er en bra aktivitetsmåler med nyttige Google-funksjoner.

Førsteinntrykket er at denne aktivitetsmåleren er ganske standard. Materialet på reimen er silikon, men den er litt hard og plastaktig. Det gjør at reimen føles litt billig. Den sitter uansett greit på håndleddet, og det er et pluss at vi ikke må fikle mye med båndet for å holde det komfortabelt. 

Et annet stort pluss er knappen. Den er integrert i siden av klokken, så den gnir seg ikke mot huden, og er for øvrig et pent design-element. Noe mindre pent er fargen "korall". Vi forstår hvor Fitbit er på vei, men fargen blir for saturert til å være pen når den er så oransj. Da har de lyktes bedre med porselen/sølv og obsidian/svart-variantene. 

Nytt med denne modellen er integrasjon mot Google-tjenester som Google Maps og Wallet, samt Youtube Music. Vi savner, som vi vanligvis gjør, integrasjon mot Spotify (det har Charge hatt på iterasjon 4, samt utvalgte Versa-modeller).

Oppgradert puls

Vi er fornøyde med pulsfunksjonen, som henger med når vi trener i ulike pulssoner. Det gjorde ikke alltid Sense 2 og Versa 4, så dette er en klar forbedring. Vi liker også den lille animasjonen med vibrasjon som signaliserer at vi endrer pulssone. Da slipper man se på klokka ved kjappe vendinger, men får noe fint å se på hvis man gjør det likevel. 

Det er også kjekt at man kan bruke Fitbit-appen som en slags trener hvis man har Premium-abonnement. Det følger med et gratis-abonnement på seks måneder, som gjør at man kan teste ut om det er verdt prisen. For vår del klarer vi oss greit uten, men det kan være noe for deg som ønsker treningsmotivasjon og indikatorer på dagsform.

Bra batteri

Batteriet holder med knapphet hva det lover – på dag syv går vi tom for strøm et par timer før målstreken. For et aktivitetsbånd som vi glemmer litt når vi ikke bruker treningsmodus, er det veldig kjekt at batteriet holder såpass lenge. Fitbit markerer tydelig at dette er en sportsklokke, med tanke på at du kan koble den mot ulike treningsapparater med Bluetooth. 

Klokkene klarer ikke presist måle hva som er stress og ikke, og det er ikke særlig interessant å få beskjed av klokka om å meditere litt.

På Charge 6 kan man også måle velvære, gjennom stressmåling, ECG og kontinuerlig pulsmåling. Vi har skrevet om dette i forbindelse med fjorårets Fitbit-modeller, og vi mener fremdeles det samme. Klokkene klarer ikke presist måle hva som er stress og ikke, og det er ikke særlig interessant å få beskjed av klokka om å meditere litt. Kanskje vil andre føle annerledes.

Holder hva den lover

Sammenlignet med den noe billigere Luxe-modellen er dette en grei oppgradering. Charge har 5 døgn lengre battertid, flere Google-funksjoner og ECG og EDA (hjerte og stressmåling). Luxe kan også kun kobles på GPS når den er tilkoblet en smarttelefon, mens Charge har innebygget GPS. Du skal dog bare opp rundt fire lapper for Versa 4 og får da en mer fullverdig smartklokke, men der er det mange alternativer fra konkurrentene også.

Alt i alt syns vi Fitbit Charge 6 holder det den lover, og opererer slik et aktivitetsbånd skal. Det er ikke behov for noen mer avanserte funksjoner her, og den holder greit til prisen på kr 1899.