BROBYGGER: Denne nye SandDisk-enheten bygger bro mellom iOS-enheter og Mac-er.
BROBYGGER: Denne nye SandDisk-enheten bygger bro mellom iOS-enheter og Mac-er.

Flashdisk med Lightning-kontakt

SanDisk iXpand Flash Drive løser mobilt lagringsproblem.

Publisert Sist oppdatert

Er det knapt med plass på din iPhone? Eller er du i beit for en lettvinn metode til å flytte filer fra Mac til iPad? Eller hva med direkte-avspilling av videofiler fra en minnepinne på en iOS-enhet?

Mange spørsmål som alle kan besvares med følgende svar: SanDisk iXpand. Som er noe så enkelt som en usb-basert flashdisk som også har en Lightning-kontakt. Det betyr rask, fysisk direkteoverføring uten lange opplastingstider.

Og via egen dedikert app kan film-filer av typen WMV, .AVI, .MKV, .MP4 og .MOV spilles av direkte fra disken. I prinsippet en ekstern harddisk for dine mobile enheter, altså.

iPhone-avlastning

I tillegg til å få filer fra pc og Mac over til en iOS-enhet kan iXpand også brukes som en måte å avlaste en iPhone på, for eksempel dersom man har lite lagringskapasitet og trenger å få rensket opp i gamle bilder.

Appen kan også settes opp med intelligens, slik at bilder eller videoer fra fotorullen kan lastes automatisk ned på Lightning-minnet. Fint for backup, og fint for å vise bilder på en storskjerm om man ikke har en Apple TV for hånden (eller har tilgang til iCloud Photos beta).

iXpand kommer i størrelser av 16, 32 eller 64 GB. I første omgang lanseres drevet i USA, men produkt-kodene for Europa er allerede klare, så det er nok bare et tidsspørsmål før vi får se denne på våre breddegrader også.

Prisen i USA er 60 dollar for 16 GB og 80 dollar for 32 GB. Årets julegave?

Sjekk promovideo nedenfor.