ERFARING: Martin Sæta (t.v) er ansatt for å lede Inmetas satsningen på datainnsikt i Innlandet. Han har 20 års erfaring når det kommer til datainnsamling. (Foto: Inmeta)
ERFARING: Martin Sæta (t.v) er ansatt for å lede Inmetas satsningen på datainnsikt i Innlandet. Han har 20 års erfaring når det kommer til datainnsamling. (Foto: Inmeta)

Skal lede satsningen på datainnsikt i Innlandet

Martin Sæta skal lede Inmeta sin satsning på datainnsikt i Innlandet. Målet er å gi det det lokale næringslivet enda bedre forutsetninger til å fatte gode beslutninger og lykkes med ny teknologi.

 På Hamar-kontoret har it-konsulentselskapet Inmeta over 40 designere, utviklere, rådgivere og data scientists. Med ansettelsen av Martin Sæta styrkes satsningen på datainnsikt som skal bidra til at det lokale næringslivet får enda bedre forutsetninger til å skape ny forretningsverdi med smart teknologi. Det skriver Inmeta i en pressemelding.

 Sæta har nær 20 års erfaring innen datainnsamling, datainnsikt og analyse. Han er utdannet innen datavitenskap og ledelse, og har bakgrunn som utviklingssjef og gründer.

– Jeg er svært begeistret over muligheten til å styrke Inmetas tjenestetilbud i Innlandet. Vi er godt etablert i Hamar-regionen som en aktør innen digitale tjenester. Nå skal vi også hjelpe det lokale næringslivet med å ta bedre, informerte beslutninger og dermed gjøre det enklere å nå deres forretningsmål, sier Martin Sæta i meldingen.

Merker stor etterspørsel

Eidsiva Bredbånd er en av de lokale virksomhetene som Inmeta allerede hjelper med innsikt og analyse. Med deres nye skybaserte dataplattform kan selskapet i dag ta bedre beslutninger, og de har redusert tidsbruken på innhenting av informasjon og kvalitetssikring av data.

– Riktig bruk av data skaper nye strategiske verdier. Inmeta opplever stor pågang fra ledere i både privat næring og i offentlig sektor som søker råd og ekspertise for å forstå hvordan data kan brukes for å ta informerte beslutninger, effektivisere drift og forbedre produkter og tjenester. Det er derfor en stor glede å utvide vårt tjenestetilbud fra Hamar. Vi håper det hjelper bedrifter i regionen med å skape lønnsom vekst og bli enda mer innovative, sier Fredrik Skarderud, regionsleder Inmeta Innlandet, i meldingen.

Inmeta består av over 100 konsulenter og data scientister av totalt 300 ansatte. Med satsingen ønsker Inmeta å tilby enda bedre tilgang til lokal kompetanse:

– Vi skal bygge et solid fagteam og ønsker å komme i kontakt med flere dyktige fagspesialister. Vi vet det finnes mange flinke eksperter som bor i vårt område og som i dag pendler inn til Oslo. Sammen kan vi gjøre det lokale næringslivet bedre rustet for å møte fremtiden og realisere verdier med data, avslutter Skarderud.