I FARTA: Arnljot Seem har lang fartstid i bransjen, og var blant annet med på å starte sikkerhetsleverandøren Palo Altos satsning i Norge tilbake i 2008. Nå har han begynt i Sicra. (Foto: Sicra)

Norges «Mr. Palo Alto» starter i Sicra

It-bransjen: Selv etter 37 år i it-bransjen mener Arnljot Seem at han har mye å lære.

Publisert Sist oppdatert

It-konsulentselskapet Sicra er grunnlagt på ideen om å tilby «bare flinke folk» som bistår kundene med å løse deres mest krevende behov knyttet til sikker leveranse av it-løsninger og applikasjoner i hybrid verden.

Selskapet består i dag av et tyvetalls konsulenter som løser utfordringer dypt inn i infrastrukturen til mange av landets aller mest kjente virksomheter.

Nå har de også fått med seg Arnljot Seem på laget. Han er ansatt som senior sikkerhetsrådgiver. 

Seem har lang fartstid i bransjen, og var blant annet med på å starte sikkerhetsleverandøren Palo Altos satsning i Norge tilbake i 2008.

– Dette er en stjernesignering og det er kult at vi tiltrekker oss enda flere faglige enere. Vi er kjent for kun å tilby seniorkompetanse, og derfor er det også gøy å få inn Norges mest erfarne ekspert på Palo Alto brannmurer. Arnljot tar med seg verdifulle erfaringer, dyp teknisk kompetanse og et stort kontaktnettverk i inn- og utland. Ikke minst er han en veldig trivelig fyr som passer glimrende inn i vårt nerdemiljø, sier Stig Valderhaug, daglig leder i Sicra i en pressemelding.

Har fortsatt mye å lære

Seem har jobbet i it-bransjen i intet mindre enn 37 år. Han har jobbet med teknologi på leverandørsiden gjennom hele karrieren, innen tekniske ledelse, med nettverksprodukter, og de siste 15 årene med Palo Altos brannmurer. I 2008 var han en del av duoen som startet satsningen på Palo Alto i Norge. To år senere etablerte han Netsecurity sitt kontor i Oslo. Han kommer til Sicra fra stillingen som senior sikkerhetskonsulent i Orange Cyberdefense.

– Jeg gleder meg til å fortsette karrieren i Sicra. Selskapet har et godt rykte, et høyt faglig miljø og de vil gi meg spennende faglige utfordringer. Jeg har alltid trivdes best i små organisasjoner der alle kjenner alle, og der fokuset på sikkerhet er skyhøyt, sier Seem, og fortsetter:

– Jeg er trygg på at jeg nå har funnet Norges hyggeligste it-nerder på samme plass, og i Sicra kommer jeg til å bli en bedre fagmann. En av mine nye kolleger var særlig glad da jeg ble ansatt for nå er han ikke lenger eldst i selskapet, sier Seem i meldingen.

Han var allerede leid ut i flere prosjekt da han startet i Sicra 1. oktober.