GÅR AV: Rajesh Gopinathan har besluttet å forlate sin nåværende stilling som administrerende direktør i TCS etter mange år i selskapet. (Foto: TCS)
GÅR AV: Rajesh Gopinathan har besluttet å forlate sin nåværende stilling som administrerende direktør i TCS etter mange år i selskapet. (Foto: TCS)

Rajesh Gopinathan går av som administrerende direktør i TCS

K. Krithivasan er nominert som etterfølger.

Rajesh Gopinathan har vært aktiv i TCS i totalt 22 år og har de siste seks årene hatt rollen som administrerende direktør i TCS globalt.

Styret har nominert K. Krithivasan som etterfølger, og han vil offisielt tiltre rollen som administrerende direktør fra og med neste regnskapsår, som begynner 1. april 2023. Rajesh Gopinathan forblir i selskapet til 15. september 2023, for å gi råd og støtte til sin etterfølger.

– Jeg har hatt gleden av å jobbe med Rajesh de siste 25 årene. I løpet av denne perioden har Rajesh alltid skilt seg ut med en eksemplarisk ytelse i ulike roller, inkludert i sin tidligere rolle som finansdirektør. I løpet av de siste 6 årene har Rajesh vist sterkt lederskap som administrerende direktør og har lagt grunnlaget for neste fase av TCS sin vekst med betydelige investeringer i skyen, AI og automatisering for å hjelpe kundene med å akselerere sine transformasjoner. Jeg er dypt takknemlig for Rajeshs enorme bidrag til TCS. Jeg ønsker ham alt godt i fremtiden, sier Natarajan Chandrasekaran, styreleder i TCS, i en melding fra selskapet.

– Jeg har hatt stor glede av min 22 år lange karriere i TCS. Det har vært en glede å jobbe tett med Chandra, som har veiledet meg gjennom hele perioden. De siste seks årene med å lede denne fantastiske organisasjonen har vært berikende og tilfredsstillende, samt å få sett økende inntekter på 10 milliarder dollar og en økende markedsverdi på over 70 milliarder dollar. Etter nøye vurdering og diskusjon med styreleder og styret, bestemte vi oss for at slutten av dette regnskapsåret er et godt tidspunkt for meg å gå av og følge andre interesser. Etter å ha jobbet med Krithi de siste to tiårene, er jeg sikker på at han er rustet til å ta TCS til nye høyder sammen med resten av ledergruppen. Jeg vil selvfølgelig jobbe tett med Krithi i overgangsperioden og gi ham all den støtten han trenger, sier Rajesh Gopinathan, i meldingen.