ET SAVN: Eskild Jakobsen kom tilbake til Redpill Linpro fordi han savnet menneskene og miljøet. (Foto: Redpill Linpro)

Entusiaster på fri programvare vender tilbake

Erik Kaareng-Sunde og Eskild Jacobsen returnerer til Redpill Linpro.

Begge har jobbet i Redpill Linpro tidligere, og ble lokket tilbake av menneskene, kulturen og det unike fagmiljøet i selskapet.

– Vi er i sterk vekst og det er stor etterspørsel etter kompetanse på Devops-metodikk med verktøy som understøtter containerteknologi, skytjenester og automatisering. Både Erik og Eskild er svært dyktige i sitt fag, og er fine tilskudd til det kollegiale miljøet, sier Kirsti Sandnes Stien som leder Redpill Linpro Devops.

Kom raskt tilbake

Erik Kaareng-Sunde har drevet med it siden han var ti år. Mens de andre barna var opptatt av å spille på sin Commodore 64, var han mest interessert i den delen av brukermanualen som beskrev hvordan man kunne programmere i språket Basic.

FAGMILJØ: For Erik Kaareng-Sunde var det lett å vende tilbake til det gode fagmiljøet i Redpill Linpro. (Foto: Redpill Linpro)

I hans over 20 år lange karriere har han blant annet jobbet som Operations Manager i Enonic i 12 år før han fant veien til Redpill Linpro. Et kort opphold ute av huset gjorde ham enda tryggere på at Redpill Linpro var den beste arbeidsplassen for han.

– Det var lett å takke ja da jeg fikk tilbudet. Redpill Linpro har et fantastisk fagmiljø med bra mennesker som har den samme forkjærligheten for fri programvare som det jeg har. Fremover skal jeg fortsette å jobbe med moderne it-driftsmetoder og it-sikkerhet som fokusområder, sier Kaareng-Sunde.

Savnet fagmiljøet

Eskild Jacobsen har lang fartstid fra it-bransjen og kom fra Meteorologisk institutt der han har jobbet som overingeniør. Han har jobbet med it store deler av sin karriere for bedrifter som Siemens, Schibsted It og IBM. Han startet i daværende Linpro i 2005 som kursinstruktør før han senere gikk over i en konsulentrolle.

– Jeg kom tilbake fordi jeg savnet menneskene og det unike arbeidsmiljøet. Det er en fantastisk arbeidsplass der du får energi fra de andre til å gløde for gode it-løsninger. Det er som å komme hjem, sier han fornøyd.