ENGASJEMENT: Ola Lauten tar med seg engasjement og entusiasme inn i sin nye rolle. (Foto: Trend Micro)

Trend Micro ansetter ny administrerende direktør

Ola Lauten fra Orange Cyberdefense er ny administrerende direktør.

– Jeg har alltid hatt stor interesse for samspillet mellom informasjonsteknologi, mennesker og samfunn. Dette samspillet har Trend Micro jobbet for å sikre i over 30 år. For meg ble dette en «perfect match» både kulturelt og teknologisk. Det skal bli fornøyelse å ta fatt på nye og spennende oppgaver og utfordringer, sammen med noen av markedets mest kunnskapsrike medarbeidere innenfor cybersikkerhet, sier Trend Micros ferske norgessjef, Ola Lauten i en pressemelding.

Cybersikkerhetsselskapet Trend Micro har gjennom koronapandemien blitt ledet av selskapets nordiske sjef, den danske toppsjefen Andreas Christensen. Fra første august var Ola Lauten på plass i Trend Micros lokaler på Skøyen. Ola kommer fra it-konsulentselskapet Orange Cyberdefense, hvor han som salgsdirektør har vært med på å vokse selskapet fra 22 til over 90 ansatte i løpet av de siste årene.

Trend Micro sin nordensjef, Andreas Christensen. (Foto: Trend Micro)

– Trend Micro opplever en sterk vekst. Men det er ikke nok å investere i teknologi alene. Vi ønsker også å investere i mennesker, ikke minst i Norge, hvor vi ser et stort potensial. Derfor er vi veldig stolte over at Ola Lauten kommer til Trend Micro, forteller Trend Micro sin nordensjef, Andreas Christensen.

Bred erfaring

Ola Lauten har over 15 års fartstid fra it-bransjen, fra selskaper som Clas Ohlson, Dell Technologies og Proact It Norge, før han begynte i Orange Cyberdefense i 2019. Til rollen som administrerende direktør i Trend Micro, tar han med seg både kunnskap og erfaring som selger og leder innen it generelt, men ikke minst innenfor cybersikkerhet spesielt.

– Jeg er veldig bevisst på vårt viktige samfunnsansvar, hvor vi støtter alt fra samfunnskritiske funksjoner, til hjørnestensbedrifter i Norge. Derfor er jeg også veldig stolt over at vi har markedsledende løsninger for både store og små, offentlige og private virksomheter. Det skal bli veldig givende å kunne bidra med mitt engasjement, entusiasme, kunnskap og erfaring, sier Lauten.

God vekst

Trend Micro la nylig frem resultatet for andre kvartal, som endte på henholdsvis 17 prosent vekst år-over-år sammenlignet med andre kvartal 2021, og en vekst på hele 32 prosent innenfor Enterprise-segmentet. Kvartalsomsetningen globalt endte på 423 millioner dollar. Den økende etterspørselen etter selskapets produkter og løsninger, gjør at Trend Micro estimerer at omsetningen for inneværende år vil ende på 1,685 milliarder dollar.