GRATIS: Med Wifi4EU etablerer EU en støtteordning for opprettelse av gratis Wifi-soner i offentlige rom. (Ill.: IDG)

Get lanserer trådløs bistand i heimen

Det kan være litt av en utfordring å optimalisere det trådløse nettet hjemme, noen ganger er det godt å få hjelp.

Ifølge Nkom har nesten alle norske husstander bredbånd hjemme, eller i det minste muligheten til å skaffe seg det. Men selv om leverandøren lover superhastighet, er det ikke alltid slik det oppleves av kundene.

Mange forstyrrelser

En av utfordringene er det trådløse nettet som ofte er installert i hjemmet, og som ikke alltid er like enkelt å optimalisere. Det er nemlig mye som kan forstyrre trådløst nett, som annen elektronikk eller fysiske hindre som tykke murvegger og den slags.

Mens bredbåndsleverandører kan installere trådløs ruter for deg, så er slettes ikke alltid de konfigurerer nettet for optimal ytelse. Men det går an å gjøre noe med det, uten å være nødt til å brette opp skjorteermene og dykke ned i manualer og teknisk dokumentasjon.

En ny tjeneste fra bredbåndsleverandøren Get skal nemlig hjelpe kunder med å få det meste ut av det trådløse nettet i heimen.

- Kundene våre elsker friheten trådløse nett gir, og 95 prosent av kundene våre bruker dette hjemme. Samtidig kan det trådløse nettet bli et irritasjonsmoment hvis man opplever ustabilitet og lavere hastigheter, sier produktdirektør Torbjørn Aamodt i Get i en pressemelding.

Han opplyser at et vanlig oppdrag vil ta omlag halvannen time og vil koste 990,- kroner. Kunden får også en rapport etter oppdraget er utført, med målinger og tiltak som ble gjort.

De som vil spare den tusenlappen det koster å få Get inn i huset, kan isteden henvende seg til internett som skjuler mange gode ressurser om temaet, som denne artikkelen i vår søsterpublikasjon Network World, eller denne fra PC World.